Újság!
Betöltés...

Egy kert, ahol a leanderek születnek

Meglátni és megszeretni nem mindig egy pillanat műve. Hasonlóan történhetett ez Andreával is, amikor néhány cserép leander költözött a kertjébe. Sok gondot okoztak neki a folyton kókadozó, amúgy mediterrán vidéken őshonos növények. Ám, ahogyan a gyerekeknél történni szokott, úgy történt ennél a növénynél is. Annyi figyelmet követelt magának az a pár cserép leander, hogy Andrea végül szerelmese lett ennek a növénynek, majd szenvedélyes gyűjtője.

Fotók: Heyek Andrea

Egy hiányzó fehér fajta hozta meg ahhoz a kedvét, hogy magról szaporítani kezdje a kedvenceit. Különlegesen szép virágú példányok lettek ennek a kísérletezésnek az eredményei. Szebbnél- szebbek kerültek ki kezei közül. Számára ez egy igazi kaland és kihívás volt. Ugyanis, míg egy magonc virágba borul, 3 évnek kell eltelnie. Addig pedig csak a várakozás öröme van meg, hogy vajon a beporzás hatására most milyen szépséget alkot a természet. Elmondhatom nektek, hogy csodásakat. Abban a kertben nem győztem ámulni, ám én nem csak a leanderek miatt tartom szépnek a kertjét. Andreának sikerült egy olyan hangulatos zöld szigetet kialakítani a nagy városban, amiben jól megfér egymás mellett a szarkaláb, a cigánymegy és a leander is.


Kertjük természetesen nem egyik napról a másikra lett ilyen buján zöld, hanem sok-sok évvel ezelőtt 3 kislány anyukájaként kezdte el férje együttműködésével kialakítani és gondozni. Ma már 3 gyönyörű unoka nagymamájaként gyakran újra kisgyerekek zajától hangos ez a kert.

Most pedig gyertek velem egy sétára, egy olyan kertbe, ahol a színek és a virágok együttesen kényeztetik az arra látogatókat.


Ilyen bejárat fogadott.


Ez a tavirózsás medence a hozzáépített téglafallal, igazán karakteres jelleget kölcsönöz a kertnek.



Csodás formák!

Saját nevelésű magoncok virágai.


Itt minden lehetséges sarokban különböző leanderekkel találkozol.







Itt aztán lehet pihenni és töltődni. Bár, Andreát nem igen látod székben üldögélve.

"Akár egy francia hölgy az elmúlt századokból." - gondoltam magamban. Majd kiderült, hogy Provence névre hallgat. Telitalálat! :))

Köszönöm Heyek Andreának, hogy megmutatta a kertjét.


"Mint minden emberi tevékenység, a leanderezés sem adhat tökéletes élményt, ha nem tudjuk megosztani másokkal tapasztalatainkat, tudásunkat, örömeinket, sikereinket, csalódásainkat. Ebben nekem nagy segítséget adott az internet, ahol sok hasonló érdeklődésű emberrel megismerkedhettem, tanulhattam tőlük, taníthattam őket. És persze, mint minden emberi kapcsolatban, engem is értek itt örömök és csalódások, de alapvetően a leanderesek egy nagy és kedves családot alkotnak, és örülök, hogy én is tagja vagyok ennek a családnak!"

Heyek Andrea
Miért éppen leander

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

1 megjegyzés :

Mariù írta...

WOW! beautiful garden!!!