Újság!
Betöltés...

Tarka őszi kertpompa

Amikor először megláttam ezt a kertet rögtön beleszerettem a színeibe. Nem mindennapi, hogy a piros és pink, na meg narancssárga ilyen harmonikus egészet tudnak alkotni. Ebben a kertben - főként ősszel - nincs olyan szín, amit ne vonultatna fel a természet és a kerttulajdonos együttes erővel, miközben csodaszép formák és dekorációk díszítik a teret.

Csemegézzetek ötletgyűjtés gyanánt, ami talán még a Ti kertetekben is megvalósítható lehet erre az őszre.

 A vadszőlő nem csak ápol és takar, hanem ilyenkor ősszel egyszerűen csodaszéppé varázsol mindent maga körül.  


Forrás a szemtől elrejtve, de fülnek kellemesen hallhatóan csobog a sziklákról. Rózsák sok féle módon megjelennek a kertben: rózsasövényként egy tájképi kertben, kolostor jellegű kertrészben puszpánggal párosítva, illetve fűfélékkel összeültetve.


   Ez a két tóparti mohás szikla tökéletes kontraszt a tarka falevelek alatt.

 Ideális összeállítás az őszirózsa (aster), rózsa és egy szépséges fűféle.

 A borostyános pihenő fülke meghitt beszélgetések vagy magányos olvasások színhelye lehet.


 Gyógynövénykert bújik meg itt a két rózsafácska között.

 Emeltágyásban a konyhakert.

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :