Újság!
Betöltés...

Fehér szépségek a kertben

Belső terek esetében már régóta nagy divat a fehér és azok árnyalatainak használata, ám ha kertről beszélgetek valakivel, akkor ritka, hogy a fehér szín mellett tenné le a voksát.

Kertjeinkben szeretjük inkább a színek kavalkádját, vagy néhány hasonló árnyalatra építve inkább az élénkebb ágyásszíneket, pedig a fehér nyugalma csodás harmóniát áraszt.



A fehér szín a kertben is békét, eleganciát és világosságot áraszt magából ugyanúgy, ahogy a belső tereknél is érzékelhető mindez. Legyen szó, akár tulipánról, cseresznyefáról, margitvirágról vagy a virágok királynőjéről, a rózsáról. Már a télvégi tavaszhírnökök a hóvirág, a hunyor is különös hatással vannak ránk, de a folytatásként megjelenő fehér nárcisz és harangláb, majd a számomra olyannyira vágyott fehér pünkösdi rózsa is ugyanazt a hatást éri el. Ezek után már nem kérdés, hogy a nyáron illatozó fátyolvirág vagy hortenzia, lángvirág de akár a fehér virágú mályvarózsa is mind ragyogó fénypontjai lehetnek az ágyásainknak. Ha árnyékos kertről van szó, akkor a levél dísznövények is a listánkra kerülhetnek, mert csak ott mutat igazán a krémfehér és zöld szín párosítása.

Az első fehér virágú növény elültetése nagy változást hoz a kertbe, és a mi kertről alkotott elképzelésünkbe is. Érzékeljük megnyugtató látványát, miközben az esti szürkület kiemeli szépségét és szinte világítani látszik a sötétedő tájban. Egy árnyékos kertsarkot erre a színre és árnyalataira építeni különleges élményt jelent. Egyenként fedezhetjük fel, hogy a fehérnek mennyi árnyalata létezik a természetben is, ami miatt biztos nem lesz unalmas az eredetileg egy színre épülő ágyás. Találunk majd benne vakítóan fehéret, krémesen bársonyosat, de akár círmosat is. Meglepődünk majd, hogy micsoda intenzítású színkavalkád fogad minket a kertszezon ideje alatt még egy eredetileg hófehérre tervezett ágyásban is.





Képek forrása: Tumblr

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :