Újság!
Betöltés...

Dekor&Mentha kert 2022 - 12 hónap a kertben

Milyen volt ez az év?
Hát reménykeltő, színpompás, káprázatos, forró, sok-sok új ötlet születésének éve is,
de felforgató, kapkodó, néha kétségbeejtő és hát a saját életemre nézve egy új kezdetet is jelentet (erről majd egy kicsit később).


Szóval, amikor januárban készültünk erre az évre, még csak arra gondoltunk, hogy de jó lenne már COVID nélkül végig lavírozni egy évet. Aztán végül mondhatjuk azt, hogy fel sem tűnt senkinek egy fikarcnyi baci sem, mert olyan esemény dömpingek haladtak rajtunk keresztül, amit két tüsszentés között igyekeztünk valamelyest feldolgozni. Ki több, ki pedig kevesebb sikerrel...

Számomra egyedüli megoldás az volt - ebben az egyre őrültebb forgatagban - ha kimentem a kertbe és gyomláltam, ültettem, virágot szedtem, dekoráltam, veteményes kertet gondoztam és hittem abban, hogy ebben a kis kertben megálljt tudok parancsolni az őrületnek és létre tudom hozni a tökéletes paradicsomi állapotokat. 
Fotóimmal pedig nektek is reménysugarat tudok mutatni, illetve egyfajta kertészkedési irányt is.

Mert mi lenne egy kertészkedő álma, akár permakultúrával, akár biokertészkedéssel, akár erdőkerttel vagy csak egy ici-pici mini díszkertben ügyködik? Mint az, hogy létrehozzon egy olyan ideális állapotot, amit álmaiban megkomponált. 

Mint oly sokszor leírtam, nekem a mesék és a zene adja a varázsport a kerthez. 
Véleményem szerint egy kertben mesebeli események játszódnak le egészen januártól decemberig. Amely aztán így vagy úgy, de kis változtatással megismétlődik a következő évben.

Idei változások az ismétlődő mesében:
  • Idén megtörtént az első KERTLÁTOGATÁS a Dekor&Mentha kertben
  • Több éves tapasztalatomat VIRÁGÁGYÁS tervező-TANFOLYAM formájába öntöttem.
  • Megjelent az első, majd utána a második Dekor&Mentha INGYENES letölthető ONLINE ÚJSÁG.

Ebben a posztban képek formájában készítettem nektek egy kis történetet az elmúlt 12 hónap kerti eseményeiről, amelyek remélem nektek is annyira tetszenek, mint nekem.


Tavaszi pillanatok a Dekor&Mentha kertben






Nyár eleji pillanatok a Dekor&Mentha kertben








Nyári pillanatok  a Dekor&Mentha kertben









Nyár végi pillanatok a Dekor&Mentha kertben










Őszi pillanatok a Dekor&Mentha kertben




Téli pillanatok a Dekor&Mentha kertben





A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :