Újság!
Betöltés...

Angyalgyökér, az angyali csemege

Ebbe a növénybe először beleszerettem virágként, majd amikor beszélgettem Halmos Mónikával, rögtön kitágult a világ és rájöttem, hogy ez a szerelem az én kis virágommal még csak bimbózik. ;)

Mert az angyalgyökér vagy más néven Angelica archangelica (már a neve is egy gyönyörűség), - ahogy azt a webáruház oldalán is írtam -, egy gyógy- és fűszernövény, amiből csodálatos dolgokat készíthetünk dekorációk vagy konyhai finomságok formájában.



Halmos Mónika Virágkonyhájában például igazi csemegék készültek ebből a növényből, amit érdemes elolvasni, majd felkészülten várni az idei kertszezont.

Szerintem ezeket a finomságokat nekünk is meg kell ízlelnünk és ki kell próbálnunk.


Halmos Mónika:
Angyali gyökér

 "Angyalgyökér, angyalfű - már a neve is angyali. Olyan kedves! Hát még maga a növény!
Azt talán mondanom sem kell, hogyha gyűjtőútra indulunk, mindenképpen biztos tudással legyünk felvértezve – aki kicsit is bizonytalan, vagy rettegve lép az erdőbe, a kaukázusi medvetalp vagy a foltos bürök miatt, inkább ne szedjen. De lehet ültetni a kert végébe, a kerítés mellé, nagyon mutatós, hálás – és könnyű vele bánni! Magot itt lelhettek fel
! (De vigyázat, ez az oldal kimeríti egy kertmániás zaklatását… és függővé lehet válni!)

 A nyár végén egy gyógynövényes kurzuson voltam Ausztriában. Amúgy is imádom Ausztriát, és osztrák kiadóm jóvoltából ismertem meg Ingridet, akinek könyveit szintén a Freya Verlag gondozza. Imádom őket – és találtam is Ingrid kurzusai közt egy nagyon nekem valót: Őszi házi patika (Herbtsliche Hausapotheke). Első nap nyakunkba vettük az erdőt, gyökereket ástunk, mosogattunk, súroltunk. Másnap következett a munka dandárja: kenőcsöket, kivonatokat, bedörzsölőt és más hasznos gyógy-mindenfélét készítettünk...."

Ha kíváncsi vagy, hogy mi minden finomságot készítettek Mónikáék az angyalgyökérből, akkor kattints az alábbi linkre: 

 

Virágkonyha: Angyali gyökér




Ha tetszett a bejegyzés és szeretnél mindig frissen értesülni róluk, akkor iratkozz fel a blog oldalán vagy a Facebook oldalon a "Követés funkciónál" válaszd a "Megjelenítés elsőként" lehetőséget.
Köszönöm, ha megosztod az ismerőseiddel.




A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :