Újság!
Betöltés...

Karácsonyfa - Csak Természetesen!

Idén különleges karácsonyi készülődésben lehetett része a család minden tagjának.
Az elmúlt években az angyal hozta (december 24.-e reggelére) a karácsonyfát, ami hatalmas öröm volt, ám ez a varázslat elmúlt, ezért idén valami teljesen másfajta karácsonyi készülődés lépett a helyébe.


Idén a közös tervezés, készülődés, megbeszélés, egyeztetés és természetesen a közös díszítés öröme jelentette a család minden tagjának a karácsonyi örömöt. Ez azt is jelentette, hogy a fiúk már hetek óta készültek a fa kiválasztására. :)
Ráadásként úgy döntöttem, hogy az idei fánkon csakis illatos és természetes anyagok lesznek felaggatva, amelyeket együtt készíthetünk el, miközben tényleg mindenki alig várja, hogy a karácsonyfa beragyogja a szobát.


A ragyogás ellenére ezen a fán nem találsz semmi csillogót, bár a díszes dobozaimban lenne bőven ilyen választék. Cserébe viszont biztos felfedezel rajta egybe szárított narancsot (mert kellenek a gömb díszek) és szárított gyümölcs karikákat, mert azok annyira illatosak és díszesek.

Narancs karikákból készítettem fűzért, ami nagyon látványos és jól formálható lett, illetve még néhány masnival átkötött toboz is készült, ami szerintem kell egy karácsonyfára.Narancs girlandok kiterítve.


Utolsó pillanatos ötletként villant be, hogy nekem hagyományos csíptetős gyertyatartókra és gyertyákra van szükségem. Pechemre igen sok ismerősöm már rég megszabadult tőle, de végül kaptam valakitől, így csak gyertyát kellett szereznem.
Vicces volt, ahogy pár nappal ezelőtt fenyőgyertya után kérdezgettem minden lehetséges bolttulajdonost és igencsak döbbent arccal néztek rám. Mert ki használ már manapság ilyen karácsonyfa gyertyákat. Végül egy boltban találtam gyertyát és tartókat is, így egy pár évig ezzel nem lesz gondom.
Íme a kész állapot.

Ez a természetes, gyümölcsös, süteményillatos látvány, amin annyira szépen ragyognak a hagyományos fenyőgyertyáink és szárított narancsaink, almáink.

További fotókat itt találsz:
Karácsonyfa Természetesen!A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :