Újság!
Betöltés...

Virágos rét



(2010. május 6.)
Ma megtörtént az év első fűnyírása. Innentől kezdve végérvényesen kertszezon van. Azaz, amikor kinyitom az ajtót a reggel már virágnézegetéssel kezdődik. Természetesen ez nem lehet sok idő, mert reggelente nagy a fennforgás a házban (kivéve, ha jóval korábban kelek, mint családom tagjai).

Valószínű, hogy vannak nálunk lelkesebbek is, akik korábban kezdték a fűnyírási szezont. De őszintén szólva, én még vártam volna 1 vagy 2 hetet a fűben megbújó hagymás virágok miatt. Amikor lelkesen irogatnak a kertészeti újságok a fű közé ültetett hagymás virágokról, akkor bennem mindig valami ellenérzés támad. Ugyanis a nálunk található kisvirágok, a gyöngyike és a csillagvirág teljesen önállóan, és megkérdezésünk nélkül költözött a kertbe és szaporodik évről évre.

Félreértés végett, én nagyon szeretem az önállóságukat és azt, hogy minket választottak, mert gyönyörűek és tényleg mosolyt varázsolnak az arcomra. De sajnos a fű is akkor ugrik növekedésnek, amikor már a virágok megjelentek a levelek között, és szinte versenyeznek egymással. Sajnos a versenyt a fű szokta megnyerni, mert olyan méreteket ölt, hogy muszáj nekiugrani a fűnyíróval. És ilyenkor fájó szívvel búcsúzom a virágos mezőmtől.

De az az egy vígasztal, hogy ezek a virágok nélkülem intézik, hogy hol és milyen mennyiségben jelennek majd meg jövőre.

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :