Újság!
Betöltés...

Vintage romantika a balkonládákban

Az elmúlt évek letisztult színvilágú balkon összeállításait, idén valami merőben új a nemzetközi trendek felé nyitott kombinációval szeretném felfrissíteni.
Miközben társítottam egymással a virágokat, több variáció is született és több módosítás is felmerült bennem. De pont ez a zseniális ebben és ettől olyan izgalmas, miközben láthatóak azok a biztos pontok, amelyekre te is építhetsz egy hasonló balkonládát.


Idén tavasszal annyira elvarázsoltak a vintage tulipánok, hogy teljesen egyértelmű volt, ezt a színkombinációt próbálom követni a balkonládáim összeállításában is.
Sokféle nemzetközi trend megfigyelhető, mégis ez a romantikus vintage összeállítás mondható a legmeghatározóbbnak a jelenlegi virágos, kert összeállításoknál. Olyannyira, hogy idén ezt választottam balkonom színvilágának kialakításához.

Romantikus Vintage virágkollekcióhoz a következő színekre van szükséged:

  • Halvány barack / koráll
  • Halvány rózsaszín
  • Halvány lila / kék
  • Halvány sárga
  • Fehér

Mindezen színekhez olyan növényeket igyekeztem összeválogatni, amelyek egész nyáron hajlandóak számomra virágpompát biztosítani, illetve fontos szempont volt még, hogy az átlagos balkonnövényeket kibővítsem egy-két izgalmasabb megjelenésű virággal.

Az összeállításba került:

  • 2 fajta angol muskátli (egyszerűen rajongok ezekért a muskátli fajtákért, a cakkos levelükért és az izgalmas virágzatukért) Rózsaszín - fehér, Koráll
  • Kék - Ördögszem (Scabiosa)
  • Halvány sárga - Petúniák
  • Halvány rózsaszín - Cserjés Margaréta
  • Spanyol levendulák










Az első ránézésre tarka - barka összeállításnak tűnő virágos kompozíció, tündéri bájjal öltöztette fel a sok éves ládáimat és így hirtelen tova tűnt a kuszaság. Meglepő módon az az érzetem támadt, hogy visszaugrottam az időben, ahol a virágok maguk kedvére  mutogathatják a szépségüket, miközben minden részletből a harmónia árad.







Kertbe, balkonládába ültetéssel még érdemes a májusi fagyokra is gondolni, azaz nem késtünk még le semmiről.

Igazán különleges, szép kombinációkra alkalmas virágokat válassz áruházunk kínálatából!
Ha úgy érzed a balkonláda akkor az igazi ha szem-szájnak ingere, ültess a virágok mellé színes tépősalátákat!



A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :