Újság!
Betöltés...

Mentás jégkockák télre

Már egy ideje befőzünk és elteszünk télire, de ezek általában zöldségek és gyümölcsök.
Ha fűszernövényekről van szó, akkor szárítunk, vagy ahogyan nagymamám teszi apróra darabolva kisebb üvegekbe, vagy zacskókba lefagyasztja például a petrezselymet és a zeller levelet. Így télen csak kikaparok egy kis kanálnyit az üvegből és fagyottan, friss zölden potyognak bele a levesbe.


Azokkal a fűszerekkel, amelyek nagymamám konyháját nem igazán érintik, én foglalkozom. Ilyen például a menta. Kötve hiszem, hogy nagymami otthon a limonádéját mentalevelekkel dobná fel. Ha én ilyet tennék a teájába, akkor nagyokat mosolyogna, hogy már megint miket találtam ki. Viszont én szeretem, és így télen is bármikor elérhető lesz jégkockákba fagyasztva, hogy finom mentás zöldcitromos üdítőként emlékeztessen a nyárra.

Természetesen nem érdemes a formában tárolni egész télen, hanem praktikusabb egy kisebb zacskóban tizesével elraktározni a mélyhűtőbe.





Bejegyzés ajánló: Fűszernövényeim a kertben: Menta

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

1 megjegyzés :

Szilvi írta...

Nagyon jó ötlet. Én mostanában a kávét ízesítem mentával. :)