Újság!
Betöltés...

HÁROM virágcsokor EGY kupac virágból

Múlt hétvégén megérkezett az október, ami napsütéses meleg pillanatokat varázsolt körénk. Ezt pedig a kertem csodaszép virágokkal ünnepelte, amelyekből én lenyisszantottam párat, hogy élvezzem a kert nyújtotta örömöket és megmutassam mi mindenre képesek ezek a szépséges kerti virágok.



A mai posztban három féle csokrot mutatok nektek ugyanazokból a virágokból megkötve. Mert a virágok nem csak egyféle csokor elkészítésére alkalmasak. Úgy alakíthatod a formákat, ahogy akarod. Az egész csak a fantáziádon és a belső képzelőerődön, na meg persze némi rutinon múlik. Ezért most, hogy a lassan bekúszó éjszakai hidegek eltüntethetik a nappal virágzó növényeinket, érdemes körbenézni a kertben és gyakorlásként készíteni pár virágos dekorációt az otthonunkba.

Higgyétek el csak dicséretet fogtok kapni mindenkitől, már az első csokor elkészítésével. :)
Szóval NO PARA, IRÁNY A KERT ÉS A VIRÁGOK!


Mostani csokromhoz begyűjtöttem pár szál zinniat, apró fejű csokros rózsát, díszbükkönyt, pillangóvirágot, amarántot, néhány ág tarka kecskerágót (Euonymus japonicus) és elszíneződött aranycserje ágakat (Forsythia).
Mindegyik virág szárát megtisztítottam a levelektől. A rózsáknál a tüskéket is eltávolítottam, hogy könnyedén tudjak vele dolgozni.

AZ ELSŐ:

Majd elkészült az első csokor, aminek a formája laza és könnyed lett. Ha ajándékba akartam volna adni, akkor még szükségem lett volna hozzá néhány színesebb levelű cserjének az ágára. Semmiképpen sem örökzöldekre. Ez egy őszi összeállítás, ahol a színeknek és az anyagoknak is jelezniük kell az elmúlást.  Jajjj, DE SZERETEM EZEKET A SZÍNES TEXTÚRÁKAT!!!


A MÁSODIK:

Majd az előzőt csokrot szétszedve elkészült ez a kerek variáció. Úgy láttam az elmúlt időszakban, hogy még mindig igen sokan kedvelik a szabályos formájú virágdekorációkat, ezért is készítettem egy gömb virágcsokrot ezekből a virágokból. Így jobban érzékelhető, hogy a kerti virágokkal is képesek lehetünk szabályos formák kialakítására, ami megnyugtató és szép kompozíciója lehet az otthonunknak.




ÉS A HARMADIK:

Ám én szeretem tovább feszíteni a húrt, így megadva a virágdekorációknak a lehetőséget a változásra és az átalakulásra.
Néhány szál bordó amarántot - megszabadítva a leveleitől - belevarázsoltam a csokorba és így a gömb csokrom rögtön átalakult egy kedves nyár végi összeállítássá.




Ha kedvet kaptál a csokor készítéshez, akkor ezt még most tedd meg, amíg a nappalok ennyire kellemesek és az éjszakák vigyáznak a virágok szirmaira.

Szeretnél saját kertedben is különösen szép és egyedi virágokat nevelni?

Dekor&Mentha Shop vásárlás


Ha tetszett a bejegyzés és szeretnél mindig frissen értesülni róluk, akkor iratkozz fel a blog oldalán vagy a Facebook oldalon a "Követés funkciónál" válaszd a  "Megjelenítés elsőként" lehetőséget.
Köszönöm, ha megosztod az ismerőseiddel.


A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :