Újság!
Betöltés...

Rusztikus vázacsokor a mezőről

Ezt a virágcsokrot egy kedves barátnőm születésnapjára kötöttem.
A csokor jellege vázacsokor, ami kifejezetten abból a célból készül, hogy látványos megjelenésével az otthon dísze legyen egy szép vázába helyezve. Ezzel díszítve és felöltöztetve az otthonunkat.A virágcsokor növényeit egy vidéki látogatásunk során gyűjtöttem össze.
Olyan látványos szépségeket kerestem, amelyek épp most virágoznak és csokorba kötve is érzékeltetik az elmúló nyár szépségét. Növényválasztás szempontjából fontos szerepet játszott a vázatartósság, mert egy ekkora csokor esetében szeretnénk, ha több napig díszítené az otthonunkat.

Így került a csokorba:


  • Napraforgó
  • Csipkebogyó ág
  • Aranyvessző (Solidago)
  • Varjúháj (Sedum)
  • Félig érett szeder ág
  • Erdei iszalag indák (Clematis vitalba)
  • Virágzó lucerna


Az összeállításában igyekeztem egy kis romantikát és a múlt századi csendéletek hangulatát felidézni. Egy olyan korszak festményeit próbáltam becsempészni a fotókra, amikor a virágok és a kertben termesztett növények értéke mindenki számára nagy kincs volt.

Szép és virágzó nyarat kívánok nektek!

Nyári csendélet a teraszon


Ha tetszett a bejegyzés és szeretnél mindig frissen értesülni róluk, akkor iratkozz fel a blog oldalán vagy a Facebook oldalon a "Követés funkciónál" válaszd a  "Megjelenítés elsőként" lehetőséget.
Köszönöm, ha megosztod az ismerőseiddel.

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :