Újság!
Betöltés...

A jól tervezett téli kertek titkai

Kerted télen is annyira látványosan mutatkozik be, hogy szinte nincs kedved magára hagyni, vagy épp ellenkezőleg, hiányzik még az az egy - két apró részlet, amitől magával ragadó lehet ez a hideg évszak is.


A következő képeken olyan ötleteket láthattok, amelyek apró részletekben segítenek mozgalmasabbá és színesebbé varázsolni egy különben kopár fagyott kertet. Ezek tényleg apróságok, amelyek miatt nem kell majd szétbombáznod a kertedet, viszont tavaszig átgondolhatod, milyen növényekkel érdemes majd kiegészítened ahhoz, hogy évről - évre egy igazán látványos téli kert táruljon eléd.

Mert egy szép kertet télen is hosszasan és élvezettel lehet csodálni!
A különböző izgalmas formák megjelenítése mellett fontos kiemelni az örökzöldek színeinek látványos különbségeit is.

Egy szép díszfű egész télen díszítheti a kertedet, elég lesz majd tavasszal levágni az elszáradt részeket. 

Az apró terméseket adó díszfák, szép és madárcsalogató elemei lehetnek a kertednek.

Nem minden lombhullató szabadul meg rögtön a levelétől.
A képen látható vörös tölgy vagy például a gyertyán is még hosszú ideig remekül díszíti elszíneződött leveleivel a téli kertet. 

Egy szép kerti építmény (kertkapu, pergola, boltíves átjáró, obeliszk) pompás látványeleme lehet a hófehér tájnak. 

Egy karbantartott melléképület is dísze lehet a kertnek. 

Miután a fák és a bokrok megszabadultak leveleiktől, azok kérge és színe lép előtérbe. Sok esetben ez olyan drámai hatással bírhat, hogy csak ezért is érdemes ültetni belőlük néhányat. 

Néhány tipp örökzöldekre a fenyőféléken kívül:
yucca, hunyor (helleborus), kecskerágó fajták (euonymus), örökzöld bangita (viburnum rhytidophyllum) japán kövérke (pachysandra), bőrlevél (bergenia), télizöld jázmin (jasminum nudiflorum).
Ez a lista természetesen nem teljes, ezért ha felkeltettem az érdeklődésedet, akkor érdemes alaposan utánajárni ezeknek a növényeknek. 
Képek forrása

Ha tetszett, akkor olvass bele ezekbe is:

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :