Újság!
Betöltés...

Kertészkedés vs Politika - Vajon mi a fontosabb?

Alan Titchmars, a méltán népszerű angol kertész egy rádió műsorban ezt nyilatkozta:
"A kertészkedés fontosabb, mint a politika.
Már csak azért is, mert egy darab földnek szeretetre és gondoskodásra van szüksége. A természet körforgása pedig biztonságot ad és ez jelenti az igazi életet."

Forrás

Ha engem kérdeztek, én teljes mértékben egyetértek vele, bár én csak egy kertblogger vagyok. De tény, hogy ha egy vezető kertész, akinek véleményére nem csak hazájában, hanem az egész világon odafigyelnek, ilyen kijelentést tesz - a demokrácia bölcsőjének nevezett Angliában, akkor ott már tényleg érdemes elgondolkodni a témán.

Számomra a kertészkedés egy fajta alkotó folyamat, ami munka közben segít a gőzt és a feszültséget kiengedni. Az egészet egy meditatív állapotként jellemezném.

Ezért én túl lépnék Titchmars gondolatmenetén és igazából kötelezővé tenném heti 10-12 órában a kertészkedést minden európai politikus számára. Nem lenne több acsarkodás, sárdobálás, ujjal mutogatás, helyette megfontolt és higgadt döntések jellemeznék szerte Európa országait. És akinek nem fűlik a foga a minimális fizikai munkához, az legalább nem fáraszt minket a butaságaival.

Hab lenne a tortán, hogy szebbnél szebb kertek jelennének meg kishazánkban is. Ciki lenne a lomis, gazos kert látványa, ráadásként pedig még felszámolhatnánk politikusaink önkéntes munkáival a parlagfüves területeket .

Ez a Titchmars tud valamit! ;)

Te támogatnád az "Ásót, kaptát politikusaink kezébe, a nyugodtabb életért." mozgalmat?

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :