Újság!
Betöltés...

Egy ezüst - fehér balkonláda összeállítása

Szombaton zárás előtt tíz perccel érkeztem a közeli kertészetbe.
Szerencsére már tudom, hogy hogyan kell ilyenkor növényeket válogatnom, ezért nem nagyon aggódtam az idő miatt.



Első szempont, hogy tudjam mennyire napos helyre kerül majd a konténer, amit jelenleg összeállítani készülök. Mert teljesen más növényeket kell összeválogatni az árnyékos és mást a reggeltől - estig napsütötte részre. Ha ezzel meg vagyok, akkor nálam következő szempontként rögtön előtérbe lépnek a színösszeállítások lehetőségei.

Pin it
Jelenleg a fehér szín mellett döntöttem, ami egy tökéletesen eltalált, egyszerűségében ragyogó ötlet lett. Már másnap reggel alig vártam, hogy kimehessek és csak nézhessem ezt az ezüstös - fehér rengeteget. Természetesen ehhez hozzátartozik az is, hogy direkt módon olyan virágot is választottam ebbe a kombinációba, amelyet elsősorban inkább ágyásnövényként ismerünk. Azaz nem csak egynyáriakat és balkonövényeket ültettem össze, hanem egy - egy évelő is beugrott a kosaramba. Pontosabban a hamvas levelű cickafark ad némi hangsúlyt és magasságot a balkonládáknak.

Egy 60 centiméteres balkonládába általában elég 3 cserép növényt ültetnünk, ám szükségem volt egy futónövényre is, ami idővel majd függőlegesen megnyújtja a látványt. Így került negyedik növényként egy kereklevelű szalmagyopár ebbe a konténerbe.


Íme az Ezüst - Fehér balkonláda növénylistája:
  • Fehér kerti / álló muskátli
  • Kereklevelű szalmagyopár (Helichrysum petiolare)
  • Nagyvirágú fehér petúnia
  • Hamvas levelű cickafark (Achillea)
 



A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :