Újság!
Betöltés...

Virágcsokrok a kertből 5.rész - Zöldségcsokor

Tadaaaam!
Elérkeztünk az utolsó és egyben legkülönlegesebb csokorhoz. Amelynél a lényeg a formákban és ízekben mutatkozik meg. Ugyanis ez egy zöldségekből, salátalevelekből és fűszernövényekből készült
VETEMÉNYESKERT CSOKOR.

Nagyon büszke vagyok rá, hogy én kötöttem. Ha a kép láttán benned is felmerült, hogy te is szeretnél egy hasonlót, akkor gyere és kövesd a lépéseket, mert nem lehetetlenség elkészíteni, csak némi trükk kérdése.


Először is Mónika segítségével feldrótoztuk az összes zöldségünket. A paradicsom még egyenes virágszárat is kapott, aminek segítségével, virágkötészetileg egy hasznos és könnyen köthető zöldséggé alakult.

A paprika és sárgarépa termésekkel is kezdeni kellett valamit, ezért drót erősítést kaptak.
 
 A spárgabab feltekerve már látványos eleme lehet a csokornak.


Miután előkészítettünk mindent....

kezdődhetett a móka. :)
A nehéz fejű paprikákat a rozmaring szárak köré tekerve tudtam a csokorba varázsolni...

 Majd jöttek a répák, amelyekkel hosszas küzdelem volt megértetni, mi is a dolguk egy csokorban... ;)


Végül elkészült...

Majd ilyen szuper helyre került...


Köszönöm, hogy követtétek Halmos Mónika és jómagam kerti virágokból készült csokorkészítéseit. Nagy élmény volt létrehozni, fotózni és utólag megírni nektek.
Remélem ti is ugyanennyire élveztétek.

 


A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :