Újság!
Betöltés...

Dekor&Mentha ADVENTI NAPTÁR - 21.Nap

Idén decemberben szeretnélek meglepni benneteket egy különleges Adventi Naptárral.

Kép forrása

Mint minden Adventi Naptár, ez is sok szeretettel és odafigyeléssel készült, illetve minden nap valami extra különleges meglepetés fog benneteket itt várni a Dekor&Mentha blog oldalán.
Gyertek naponta a blog oldalára, ahol linkkel jelezve lesz az épp aktuális meglepetés elérhetősége.


21.Nap

Nincs is annál szebb karácsonyi ajtódekoráció, mint amikor saját magunk készítjük el a saját kertünkből gyűjtött növényekből. Ehhez mutatok most nektek itt a videó csatornámon egy fajta megoldást. Ha még érdekel ez a téma, keresd fel a Dekor&Mentha blogot és Instagram oldalt és rengeteg általam készített ajtódíszt fogsz találni.

Adventi Naptár 
21. napján
Ajtódísz természetes anyagokbólKép forrása
Nem csak hasznos, de szép dísztárgy is a konyhában.
A folytatást már az ünnepi süteményekre bízom...

Adventi Naptár 
20. napján
Mai nap kedvezménnyel tudod megvásárolni a Dekor&Mentha Shop Dió és Mogyorótörőt

Kép forrása

Emlékeztek még Gombóc Artúrra, akinek mindegy volt, hogy kerek csokoládé, kockás csokoládé, nápolyis csokoládé vagy töltött csokoládét jön-e vele szembe, mert mindegyik a kedvence volt?
Én is nagy csokoládé rajongó vagyok, és engem is lázba tud hozni Gombóc Artúr lelkesedése. Ám már jó ideje inkább csak a nagyon finom csokikat fogyasztom vagy inkább készítem magamnak.
Íme, az egyik recept:

Adventi Naptár 
19. napján
Kattints a linkre:

Álom Csoki Fudge - a tökéletes édesség
Illatosan egyszerű és gyönyörű!
Talán ez az a koszorú, ami rögtön mindenkinek elnyeri a tetszését. 
Viszont, mint minden egyszerű kivitelezés, ez is egy kis apró trükköt kíván ahhoz, hogy látványosan mutasson a bejártunknál vagy az ablakunkban. 

Adventi Naptár 
18. napján
Rozmaring koszorú

Döbbenetes mondat, de így van: Már gyerekként az életünk része volt a komposztálás.
Akkor még vödörben gyűjtöttük a komposztálható szerves anyagokat a konyhapult alatt. Szerintem ez a mai stílusos konyhai darab még azoknak is meghozza a kedvet a komposztáláshoz, akik eddig ehhez még nem gyűjtöttek elég bátorságot.


Adventi Naptár 
17. napján
Mai nap kedvezménnyel tudod megvásárolni a Dekor&Mentha Shop Konyhai Zöldhulladék Tároló


Én személy szerint jobban rajongok karácsonykor a piros amarilliszért, mint a piros mikulásvirágért. Mert nincs olyan tér, amiben ne mutatna káprázatosan.
Mert már megjelenésében is egy igazi királynő.
Ha csak ennyi ünnepi hangulatot csempészel az otthonodba, hogy elhelyezel néhány cserép vagy szál amarilliszt, már az is lenyűgözővé teszi az otthonodat.

Adventi Naptár 
16. napján
Kattints a linkre:

Amarillisz, a karácsony királynője
Ismét egy kertészkötény kerül sorra. És ez nem véletlen!

Mai nap a romantikus hangulatú hölgyeknek szeretnék bemutatni egy igen kedvelt kerti ruhadarabot, aminek zsebeit tele tudod tömni metszőollóval és sok - sok vetőmaggal.

Adventi Naptár 
15. napján
Mai nap kedvezménnyel tudod megvásárolni a Dekor&Mentha Shop Rózsás Kertész KötényétSzerintem nem vagyok egyedül azzal az érzésemmel, hogy a tél közeledtével olyan szomorú látvány a balkonládáink megfakult, télre készülő állapota.

Ezért pár évvel ezelőtt úgy döntöttem, hogy télen nem lesznek csupaszok az ablakpárkányaink. Sőt, akkor lesz csak igazán látványosan, mesebeli.
Amit megmutatok a videóban, az csak egy kis kiindulási alap. Ezután már csak a fantáziádra van bízva, hogy létrehozd a mesebeli téli hangulatot a kertedben és az ablakaidban.

Adventi Naptár 
14. napján
Balkonláda ünnepi díszítése
A pala egy olyan természetes anyag, amelyet már nem csak az építőipar, hanem az otthonukat kedvelő természetrajongók is bátran használhatnak a lakberendezésben. 
Ez az igen különleges és egyedi poháralátét pedig úgy gondolom minden növény és állatvilág iránt rajongó szívét meg tudja dobogtatni, amikor az ünnepi asztalhoz ül egy pohár borral.

Adventi Naptár 
13. napján
Mai nap kedvezménnyel tudod megvásárolni a Dekor&Mentha Shop Páfrány&Rovar Mintás Pala Poháralátét Szettet

Páfrány és Rovar mintás pala poháralátétTalán pár évvel ezelőtt még ritkaság számba ment, ha valaki virágokat vagy fűszernövényeket szeretett volna szárítva tárolni a konyhájában. Ám mára már nagyot fordult a világ, és ez az  egyik legdivatosabb tevékenységgé vált.

Ne maradjunk ki belőle!
Próbáljuk ki mi is, milyen az amikor a saját magunk által gyűjtött fűszernövényekből csak lemorzsolunk egy kicsit a fűszerszárítóról főzés közben. Érezni fogjuk mennyivel élénkebb fűszeres ízekre számíthatunk az ételeinkben, ellentétben egy papírzacskóból kirázott konzerv fűszeres ízvilággal.

Adventi Naptár 
11. napján
Mai nap kedvezménnyel tudod megvásárolni a Dekor&Mentha Shop Fűszerszárító Szettjeit
Ki ne szeretné érezni a tavaszi virágok illatát az ünnepi, téli házban, miközben kint tombol a hideg és minden zúzmarásan hófehér?

Én most ennek a dekorációnak az összeállítására invitállak benneteket, mert úgy gondolom, hogy ennél egyszerűbben elkészíthető és mindeközben ennyire látványos tavasz csalogató ünnepi dekorációt nem igazán fogsz találni.

Ha ajándék ötlet hiányod van, akkor ez biztos sikert fog aratni!

Adventi Naptár 
10. napján
Jácint a leveses a tálbanNincs is annál bosszantóbb, mint amikor ősszel készülve a téliesítésre, fogalmunk sincsen, hogy melyik növény melyik.
Hová ültettük a tavaszi kerti munkák dömpingjében kedvenc és igen ritkaságnak számító növényünket.
Vagy csak a latin nevét szeretnénk jelezni a hozzánk látogatóknak, a különleges gyűjteményeink jelzésére.

Ebben segít ez a kis láthatlan, de mégis nagyon hasznos kis pala anyagból készült táblácska és a hozzá tartozó fehér ceruza.

Adventi Naptár 
9. napján
Mai nap kedvezménnyel tudod megvásárolni a Dekor&Mentha Shop Pala Növényjelölő SzettjétMiért ne adhatnánk egymásnak egyedi, saját készítésű karácsonyi ajándékokat?
Ez a poszt már évek óta nagyon sikeres és nem véletlen!!!

A botanikai illusztrációk egyre divatosabbak a lakberendezésben. Választhatsz egy nagy látványos képet a falra, vagy sok kicsit, ami szintén megadj a térnek a hangulatot.   (ez utóbbira lásd Dekor&Mentha műhelyet, vagy hálószobánkba is találsz egy hasonlót).

Saját tapasztalatból mondom, hogy sikered lehet egy ilyen ajándékkal, ha megfelelő személyt választasz hozzá. 


Adventi Naptár 
8. napján
Kattints a linkre:

Botanikai illusztrációkat Karácsonyra

Kertészkötény korunk egyik legtrendibb ruházata lett.
Szerintem
Találsz ebből virág mintásat, férfiaknak valót, vagy ezt a nagyon is fiatalos farmer anyagból és bőr szíjból kombinált vagány design darabokat.

Adventi Naptár 
7. napján
Mai nap kedvezménnyel tudod megvásárolni a Dekor&Mentha Shop Farmer Kötényeit
Ismét egy Karácsonyi kert dekoráció elkészítésére szeretnélek invitálni.
Ehhez be kell gyűjtened egy nagyobb adag mohát és már indíthatod is a videót

Adventi Naptár 
6. napján
Moha dekoráció a karácsonyi kertben
Ilyenkor tél elején nagyon sok helyen vágnak vissza fenyőket és tujákat a kerttulajdonosok. Sok esetben a levágott ágak az utcán végzik összekötözve.
Ha szeretnénk valami igazán lenyűgöző és meseszerű dekorációt a kertünkbe, akkor kapjunk fel egy ilyen csomagot az utcafronton és vigyük haza. Én is így tettem egyik évben.

Úgy néz ki egyre divatosabb és trendibb dekorációvá kezd válni ez a kis Grinch-fenyő.
Érdemes kipróbálni és dekorációként újrahasznosítani azokat az anyagokat, amire másnak már nincs szüksége

Ezt a karácsonyi posztomat idén kiegészítettem néhány nagyon hasznos tippel.
Olvassátok és készítsétek el kertetek díszeként!
(Fotót küldeni ér😀)


Adventi Naptár 
5. napján
Kattints a linkre:

Zöld GRINCSFENYŐ - Utcára pakolt lucfenyő ágakból
A kertészkedés mindig kosszal jár, akár akarjuk, akár nem. Viszont a kezünket természetes anyagokból készült szappannal megmosni, miközben az ápolja is a kézfejünket és a körmünket, fontos része a kertészkedés folyamatának.
Mert a kezünk az, amely nélkül nem tudunk kedves hobbinknak élni. 

Adventi Naptár 
4. napján
Mai nap kedvezménnyel tudod megvásárolni a Dekor&Mentha Shop kerti kézápolási termékeitEgy kedves, általunk készített dekoráció legalább olyan fontos része az ünnepeknek, mint egy finom sütemény a tányérunkon.

Adventi Naptár 
2. napján
Hasznosítsunk újra egy sérült már nem olyan szép gyertyát az erdőben / kertben talált kincsekkel
A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :