Újság!
Betöltés...

Mitől szép egy téli kert? - 2. rész

Fények és árnyékok játéka a kert, ami télen csak még erősebben érzékelhető. Ann-Marie Powell pedig olyan téli tippeket állított össze, amelyek kedvére lehetnek minden kertrajongónak.


A megfagyott levegőn áthatoló napsugarak olyan erővel és életkedvvel tudják megtölteni a teret, ami például egy nagy séta alkalmával teljesen a részünkké tud válni. Ezért ezeket az alkalmat nem érdemes kihagyni, vagy legalább pár pillanatra érdemes ilyenkor megállni, hogy érzékelhessük a napfényes tél szépségét.
Ann-Marie Powell, aki a 2010 -s Chelsea Virágkiállításon megrendezett kertépítőverseny aranymedálját tudhatja magáénak, egy különleges listát állított össze azok számára, akiknek télen is fontos a szép kert látványa.

Tippjei:
  • A téli kertnek az épített elemek adják meg a fővázát, ami akár nagy beruházásnak számíthat. Olcsóbb megoldás lehet és szép fókuszpont is, ha egy élénk színű kertibútort helyezünk el a ház egy naposabb oldalához.
  • A havas, hideg kertben is jól mutat a tábortűz látványa. A lángok és tűz ropogása olyan erővel bír, ami egy téli házibuli alkalmával is kicsábítja az embereket a kertbe.
  • A kert fényei megnyugtatóan hatnak még a nappali ablakából is. Ezek a fényforrások lehetnek út menti lámpácskák, kültéri kisebb dekorációk, de akár mécsesek a teraszon. Ann-nek olajlámpásai vannak kint a kertben, amelyek órákon keresztül világítanak egyetlen feltöltéssel.
  • Virágként a japánrózsát (Rosa Rugosa) ajánlja, amelynek télen hatalmas (2-3 cm átmérőjű) húsos termése, míg nyáron vadrózsára emlékeztető virágai vannak.
  • Kertifának díszalmát (Malus) ajánl, ami tavasszal virágaival, ősszel és télen pedig termésével díszíti a kertet.
  • Bokorként pedig a közönséges kecskerágót (Euonymus europaeus) ajánlja, amelynek ősszel pirosló különleges formájú termése adja a báját. (Az egyik Dekor&Mentha Fb fejlécen ez a termés látható.)

Ha tetszett, akkor olvasd el ezt is:

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :