Újság!
Betöltés...

Versenykertek a Melbourne-i virágkiállításról

Már többször írtam, hogy karácsony és szilveszter után szinte rögtön nyarat varázsolnék magam köré, de legalábbis tavaszt. A csillogó karácsonyi várakozásból belepottyanni a fátyolos szürke januárba igen kiábrándító. Így, amikor rátaláltam ezekre a képekre, rögtön repesett a szívem a boldogságtól. Igen, Ausztráliában teljes gőzerővel tombol a nyár és bár ezek még a tavalyi kertépítő verseny fotói, ez semmit sem von le az értékükből.

Extra romantikus, skandináv hangulatú erdő egy 5 méter hosszú kapszulával a végében. Abszolút az érzékeinkre hat minden egyes részletével és mivel ezt a látogatók is megtapasztalhatták, ezért amikor választani kellett, akkor ezt a kertet szerették volna hazavinni magukkal.
Tavasszal tulipánok, nyár végén liliomok, télen ciklámenek a kert sztárjai, amelyek mind - mind rózsaszínben pompáznak.

Nyugalom és a béke kertje, lépőkövekkel, kültéri fürdési lehetőséggel. (Az a kád nem semmi!)Ez a kert minden részletéből eleganciát sugároz, pedig alkotója elsősorban családi kertnek szánta. Az emelt stégbe egy medence terveztek, amelyet kis mérete miatt akár fűthetünk is.
Olyan ágyás variációkat szerettek volna összeállítani, ami rögtön felkelti az emberek figyelmét és ugyanakkor megvalósítható kertötleteket ad a látogatóknak, hogy ne kelljen választani a pihenőkert, a gyerekeknek szánt játszókert vagy a veteményes kert között. Végül pedig az egész kert hangulatát egy művészi paravánnal koronázták meg.
Varjúháj, rozmaring, tölgylevelű hortenzia,

E kert megalkotójának szenvedélye, hogy a természettel együtt és ne ellene dolgozzon. A beépített anyagok 95%- át 100km- n belülről hozták a helyszínre. (Ez Ausztráliában egyáltalán nem számít nagy távolságnak.) És bár hihetetlen, de mivel a kert összesen 8m2 ezért a veteményes a kerti pavilon tetejére szorult, ahol bőven kap napfényt, míg a fürdőmedence meghatározó eleme lett ennek a kis térnek.A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :