Újság!
Betöltés...

Garden Expo 2018 - JÁTÉK

Mintha a 2018-as év a kertészkedés éve lenne.

Mindenhol kert és növényrajongókkal találkozom, ami annyira jól esik a szívemnek. Az pedig különösen izgalmassá teszi ezt az évet, hogy az idei trendek szerint, szinte minden lehetőségünk adott ahhoz, hogy kikapcsolódásra és kedvenc időtöltésünk  megtalálására használjuk a kertünket.



2018 legerősebb kerti irányzata nagyon egyszerűen összefoglalható: még több lazítás a zöldben. A mindennapi rohanásban egy talpalatnyi természet is óriási értékkel bír, napjaink kapkodó embere számára. A szabad ég alatti kikapcsolódás jelenti az igazi feltöltődést, mert ez az egyik legpihentetőbb része az otthonunknak.
Hangulatos és kényelmes nappalik, az otthonunktól távolabb elhelyezett kültéri étkezők amelyek lehetőséget adnak, hogy minden érzékszervünkkel megtapasztaljuk a kert szépségét. 

Az idei (március 23-25.) GardenExpo-n remek ötleteket találhattok arra, hogy hogyan alakítsátok ki a számotokra ideális kertet és zöld pihenőt. A kiállítókat és a teljes programot itt találjátok.
Ha pedig meg szeretnétek nyerni a 3 db PÁROS BELÉPŐJEGY egyikét, akkor csak annyi a dolgotok, hogy a Facebook postba kommentben megírjátok 2018. március 21. (szerda) 12 óráig, pontosan mikor láthattok engem a nagyszínpadon.

Most pedig néhány gondolat a szervezőktől:
Nappali a szabad ég alatt
A kültéri életterek egyre inkább egy kertbe költöztetett szobához hasonlítanak, a bent megszokott kényelem a falakon kívül is elvárás.  Kötelező elem az olyan egyszerű, de komplex kerti tér, melyben világítás, fűtés, árnyékolás, étkező, konyha és nappali, esetleg medencepart is helyet kap. Az outdoor otthon viszont alaposan átgondolt tervezést igényel.  Ahhoz, hogy a kert vagy terasz funkciójában, megjelenésében és kényelmében is a lakás belső tereit tükrözze, nem árt profikhoz fordulni. A háromnapos kiállításon a gyártók a vízálló anyagok, a magas UV-tűrő képesség, a tartósság, és a négy évszakos üzemmód különféle variációit mutatják be az érdeklődőknek.


Vasárnapi főzés a szabadban
A téli hónapok bezártsága után nem csak a nappali, a konyha is kiköltözik végre a kertbe vagy a teraszra. A rozsdás grillrács és magányosan árválkodó szalonnasütő ideje viszont végérvényesen lejárt. 2018-ban a kerti sütögetés terén is minden a kényelemről és a természetességről szól. A gyártók multifunkcionális és egyszerűen használható berendezésekkel forradalmasították a kültéri sütést-főzést, az örök kedvenc grillsütő mellett egyre népszerűbbek a mobil kemencék és a kerti sparheltek, sőt, a zöldségek pároláshoz sem kell többé a konyhai tűzhely mellett álldogálni. A hétvégi kertipartikon mindenki kiszabadulhat a szabadba, az is, akinek szaftos bográcsgulyásra fáj a foga, és az is, aki a könnyebb falatokat kedveli. A hangulatos teraszmelegítőknek köszönhetően pedig a hűvösebb nyári estéken is hajnalig lehet borozgatni a szabad ég alatt.


Mezítlábas hétvége
A külső terek cipőmentes övezetnek számítanak, úgyhogy a kertben megjelenő burkolatot is érdemes újragondolni. A különböző kültéri szőnyegek nagyon kellemesek mezítláb, és nem mellesleg remekül néznek ki. A sokféle színű és a belsőépítészetben amúgy is trendi - kimondottan padlóra tervezett - mintázatok otthonos külsőt varázsolhatnak a falakon túli környezetnek.  A díszkövezés helyett a kerti járdák tekintetében is van új a nap alatt! 2018-ban a mediterrán hangulatú kavicsmozaikból készült járdák hódítanak, amik amellett, hogy romantikus bájt kölcsönöznek az udvarnak, a talpakat is masszírozzák.






Vigyázz, kész, kert!
Az ország legnagyobb kerti életmód kiállítását idén egy olyan magyar szabadalom is bemutatkozik, amit eddig még sehol nem láthatott a publikum. A VízŐr különleges fejlesztéseknek köszönhetően megőrzi a nedvességet a talajban, így csökkenti az öntözővíz felhasználását és akár 50% költségcsökkentés eredményez. Az álomszép bútorok, grillek, medencék, árnyékolók, kerti gépek és szerszámok, kültéri világítás és öntözéstechnikai megoldások legszélesebb választéka mellett a legjobb hazai kertszakértők várnak a 8000 négyzetméteres bemutatótérben. A háromnapos rendezvényen természetesen nyerni is lehet, csak regisztrálni kell előre a www.gardenexpo.hu oldalon, és bárki hazaviheti az álomszép kerti garnitúrát, a profi grillt vagy a robotfűnyírót.



Nyeremény:
3 db páros, egyszeri belépésre jogosító páros belépőjegy a 2018. március 23-25. között megrendezésre kerülő Garden Expo kiállításara.

Játék nyertesei:
A játék végére (2018.03.21) helyesen beérkezett kommentek beküldői közül, 3 db nyertest sorsolunk ki, akik egy-egy páros napijegyet nyernek a 2018.03.23.-2018.03.25. között, a Budapest Arénában megrendezésre kerülő GardenExpo kiállításra.
A Játék nyerteseit a http://socialwinner.besocial.hu/-n található alkalmazással sorsoljuk ki a helyes választ leadók közül.
A nyerteseket a Dekor&Mentha Facebook oldalán fogjuk közzétenni 2018.03.21-én 14:00 órakor.

Nyertes értesítése, nyeremény átadása:
A játék eredményét a Dekor&Mentha Facebook oldalán fogjuk közzétenni. A nyilvánosságra hozatal során a nyertes játékos Facebook profiljának neve jelenik meg. A nyerteseknek az Értesítést követően 2 napon belül jelentkezniük kell a nyeremény átvételéért a Dekor&Mentha Facebook oldalnak írt privát üzenetben. Amennyiben a nyertes Játékos az Értesítésre 2 napos határidőn belül nem reagál, úgy a Nyereményre a továbbiakban nem jogosult. 


A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :