Újság!
Betöltés...

Hortenzia koszorú - Kerted növényeiből

Ez az őszi ajtódísz egy izgalmas kísérlet arra, hogy hogyan készítsünk egy mutatós ajtódekorációt néhány szál virágból.
Köztük az ősz egyik legkedvesebb virágából a hortenziából.



Összesen 3 közepes fej hortenzia virágra, néhány ág borostyán virágra / termésre, pár szál kisebb varjúháj (Sedum spectabile) virágra és levendula ágakra volt ehhez a dekorációhoz szükségem.

Ezek közül a virágok közül, mindegyik beszerezhető egy átlagos kertben. Ezért úgy gondolom, hogy az alábbi ajtódísz mindenki számára megvalósítható és ugyanakkor egy mutatós őszi ajtódísz is egyben.
A szükséges virágmennyiség pedig olyan kevés, hogy meg sem látszik a kerteden, ha levágsz innen-onnan pár virágszálat.

Szükséges anyagok:
  • Drótvágó
  • Folyamatos kötöző drót
  • Kisebb méretű, drótból vagy indákból készített koszorú alap.
  • 3-4 db hortenzia virágfej
  • 7-8 fej borostyán virág / termés
  • levendula ágak
  • Varjúháj virág (vagy bármi hasonló habitusú növény)

Az ilyen fajta virágkoszorúkban a ritmust és az ismétlődéseket kell előre kitalálnod. Zenész fejjel úgy tudom leírni legegyszerűbben, hogy olyan, mint egy dallam, ami folyamatosan ismétlődik és végül ugyanazzal a motívum sorral ér véget, ahogyan elkezdődött.

Nálam jelen esetben ez a motívum így néz ki:

Levendula
Hortenzia
Borostyán
Levendula
Varjúháj
Hortenzia
Borostyán
Stb, stb, stb.... még énekelni is jólesik ezt a fenti listát :)

Kicsi csokrokat készítettem elő a kötés alkalmával, amelyek pont annyira szélesednek ki, hogy betakarják az alapkoszorút és csak a virágdíszítés látszódik a távolból.

Ha nektek is tetszik ez a ritmusos mintázat, akkor ne habozzatok, még találni elég virágot és növényt a kertekben, hogy elkészíthessétek a saját őszi ajtókoszorútokat.



Virágzó őszi pillanatokat kívánok nektek! :)

Ha tetszett a bejegyzés és szeretnél mindig frissen értesülni róluk, akkor iratkozz fel a blog oldalán, vagy a Facebook oldalon a "Követés funkciónál" "Megjelenítés elsőként" választásával.

Köszönöm, ha megosztod az ismerőseiddel.

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :