Újság!
Betöltés...

Rusztikus vázacsokor a mezőről

Ezt a virágcsokrot egy kedves barátnőm születésnapjára kötöttem.
A csokor jellege vázacsokor, ami kifejezetten abból a célból készül, hogy látványos megjelenésével az otthon dísze legyen egy szép vázába helyezve. Ezzel díszítve és felöltöztetve az otthonunkat.



A virágcsokor növényeit egy vidéki látogatásunk során gyűjtöttem össze.
Olyan látványos szépségeket kerestem, amelyek épp most virágoznak és csokorba kötve is érzékeltetik az elmúló nyár szépségét. Növényválasztás szempontjából fontos szerepet játszott a vázatartósság, mert egy ekkora csokor esetében szeretnénk, ha több napig díszítené az otthonunkat.

Így került a csokorba:


  • Napraforgó
  • Csipkebogyó ág
  • Aranyvessző (Solidago)
  • Varjúháj (Sedum)
  • Félig érett szeder ág
  • Erdei iszalag indák (Clematis vitalba)
  • Virágzó lucerna


Az összeállításában igyekeztem egy kis romantikát és a múlt századi csendéletek hangulatát felidézni. Egy olyan korszak festményeit próbáltam becsempészni a fotókra, amikor a virágok és a kertben termesztett növények értéke mindenki számára nagy kincs volt.

Szép és virágzó nyarat kívánok nektek!





Nyári csendélet a teraszon


Ha tetszett a bejegyzés és szeretnél mindig frissen értesülni róluk, akkor iratkozz fel a blog oldalán vagy a Facebook oldalon a "Követés funkciónál" válaszd a  "Megjelenítés elsőként" lehetőséget.
Köszönöm, ha megosztod az ismerőseiddel.

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :