Újság!
Betöltés...

Érzékek kertje - Berlin, Botanikus kert

Berlini látogatásunk alkalmával természetesen kerteket is meglátogattunk. Ezek a kertek hatalmas zöld területeken bizonyos tematika szerint összeállított kertrengetegek. Több órányi séta sem lehet elég ahhoz, hogy megismerd a teljes növényanyagát és kiigazodj az alaprajzán.



Ha utazunk, akkor én kerteket keresek. Lehet az itthon vagy külföldön, a lényeg, hogy így valamelyest belelátok az abban a városban lakók életébe, illetve azt is megtudhatom ilyenkor, hogy mennyire támogatja a város az ott lakókat egészséges életmódjuk kialakításában, ad-e nekik lehetőséget a hétköznapi kikapcsolódásra, esetleg sportolásra. Azaz úgy gondolom, hogy a kultúrájuk megismerése mellett betekintést nyerhetek a hétköznapjaikba is.

Berlinben rengeteg kertet találni, amelyek hatalmas zöld felületen terülnek el.
Ami első látásra megtetszett, az a tematikus kertek csoportja. Nem csak tájegységek, hanem kontinensek szerint is végigtekinthetjük a növényeket, miközben sok kertben a gyerekek számára is biztosítják az energia levezetés lehetőségét.

Ahogy haladtunk előre úgy változtak a tájak és a kertek. Megtaláltam itt észak-Amerika növényvilágát, Ázsiai virágos sztyeppeit, Alpok virágzó hegyoldalait és természetesen egy gyönyörűséges ÉRZÉKEK KERTJÉT. Ez utóbbiról több fotót is készítettem, mert engem természetesen elvarázsolt.

Sétánkat rögtön egy csodálatosan virágzó angol kertben kezdtük. Ez egy látványos és széles, főként magas évelőkkel beültett színes virágágyások összképe. Az egészet pedig szép zöld gyep öleli körül. Itt alig tudtam olyan fotókat készíteni, ahol ne álltak volna fürkésző tekintetű látogatók az ágyások felett. Tényleg izgalmas volt minden részlete és igazából ott helyben elkértem volna az ágyás tervrajzát. :D



Majd innen rögtön észak-Amerika növényzete következet.


Ez után egy kis kanyarral az Alpokban sétáltunk.




Végül megérkeztünk a ÉRZÉKEK kertjébe:

Dáliákkal


Sütőtökkel

Angyalgyökérrel

Közben egy kis pihenő, a megfáradt látogatóknak.

Zöldes-fehér Egynyári zsállyával

Távoli látkép az érzékek kertjéről


Végül pedig egy búcsú fotó a totálisan virágokkal borított angol kertből.



A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :