Újság!
Betöltés...

Tavaszi virágzó ajtódísz

Végre megérkezett a tavasz hozzánk is,

gyönyörű virágok és egy ajtódísz formájában.



Nehéz ellenállni a természet ébredésének.
Ezért tegnap engedve a közeledő varázslatnak, alkottam egy ízig-vérig tavaszi dekorációt, amivel már most megteremthetjük magunknak az ébredő kert látványát. Természetesen jóval azelőtt, hogy megjelennének kertjeinkben a virágzó szigetek.

Ehhez az egyre szebb és élethűbb selyemvirágokat hívtam segítségül, amelyeknek épp csak illatuk nincsen. Igazából én rajongok ezekért a művészi növényekért, mert lenyűgöz az a tökéletesség, ahogy a természetet képesek utánozni. Természetesen a kínálat és a minőségi választék széles, így te döntheted el, hogy épp mire van szükséged. Mivel én úgy tervezem, hogy ez egy hosszútávra készült dekoráció lesz, ami majd sok tavaszon át csomagolja ünneplőbe a bejáratot, ezért bátrabban tudtam választani.

Szükséges anyagok:

  • Vadszőlőből készült koszorúalap
  • 2 db Nagy virágfejű boglárka - Ranunculus (1 rózsaszín, 1 zöld)
  • 3 db Kis virágfejű boglárka - Ranunculus (2 rózsaszín, 1 bordó)
  • 2 db Eukaliptusz
  • 1 db Labdarózsa - Viburnum Opulus
  • 1 db Évelő szarkaláb - Delphinium
  • 5-6 db zöld kötöző drót
  • Drót vágó




  1. Először úgy terveztem, hogy ragasztópisztollyal fogom a megfelelő helyre rögzíteni a virágszárakat és -fejeket. Ám, ahogy kezembe vettem a koszorút és a virágokat, rögtön nyilvánvalóvá vált, hogy a virágok szárait végig tudom bújtatni az indák között.
  2. Majd kisebb drót darabokkal a virágok fejeit és szárait a megfelelő helyen rögzítettem és beigazítottam.

3. Fontos szempont volt, hogy a koszorúnak csak egy részét díszítem be virágokkal (pontosabban 2/3-át), így kontrasztként megmutatják magukat a vadszőlő indák - natúr barnaságukban - és még látványosabbá válnak a virágok szépségei.

 Munka közben...


Íme, a végeredmény:

 
 



Ha tetszett a bejegyzés és szeretnél mindig frissen értesülni róluk, akkor iratkozz fel a blog oldalán vagy a Facebook oldalon a "Követés funkciónál" válaszd a "Megjelenítés elsőként" lehetőséget.
Köszönöm, ha megosztod az ismerőseiddel.



A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :