Újság!
Betöltés...

Hogyan dekorálj beltéri növényekkel?

A hosszú téli időszak alatt egyre értékesebbé válnak beltéri növényeink. Valahogy szimbiózisban élnek velünk, és ez az egymásra utaltság mindenkinek hasznára válik. Míg szobanövényeink egyre szebbek lesznek a sok odafigyeléstől, mi megszabadulunk a sok hétköznapi stressztől.
Mindnyájan ismerjük azt a problémát, amikor egyre csak gyűlik otthonunkban a növény sziget - a "Jaj, de szuper, hogy ismét egy újabb szépség érkezett" felkiáltással - és így lassan minden ablakpárkány és sarok megtelik növénnyel.


Viszont a mai kor embere nem botanikusként él egy tájvédelmi körzet közepén (bár sokan szívesen tennénk így), ezért érdemes valahogy rendszerezetten, de mégis látható helyre pakolni kedvenceinket úgy, hogy közben stílusban is passzoljanak otthonainkhoz, miközben élhető teret is alkotnak.

Ez a poszt ebben szeretne minden növényrajongónak segíteni képek és tippek segítségével.


Függesztett tárolók:

Praktikusak, mert nem vesznek el helyet a polcokon és a falakon. Levegőssé és szellőssé teszik a teret, miközben a zöld szín életet ad a helyiségnek.
Ezek a házilag is könnyedén elkészíthető tárolók látványos, de mégis szellős virágtartó megoldások.


Sok növény szereti a párás és világos helyeket, ám az ablakpárkány mérete véges. Ekkor adjunk lehetőséget a függőleges kertészkedésnek.


Fali tárolók:

A falra szerelt virágtartók hihetetlen helytakarékos megoldások. Ha ezt a variációt választod, akkor mindenképp legyél kreatív és ne elégedj meg a boltok által eléd tárt egyszerű kivitelezésekkel.
Az alábbi fotók rengeteg ötletet adhatnak ahhoz, hogy hogyan hozd ki otthonodból a maximumot növényeid segítségével.

Perforált lemezre bármilyen módon helyezhetsz el polcokat, akasztókat.



Polcokra mindig jól variálhatod a növények összeállítását.

Szabályos formák ismétlődése más - más méretben.


Növényfalak változatos szobanövény-beültetéssel.



Rácsos formára helyezett tároló, mintát alakít ki az üres falon.


Ez a megoldás nem csak mutatós, de a megfelelő növények számára élhető közeget is biztosít.


Egyedi ötletek:

Üvegpolcok segítségével az ablakok is használható térré válnak, ahol a növények elegendő fényhez juthatnak az év minden időszakában. Ez a variáció egy láthatatlan polcos megoldást tesz lehetővé, ami nem veszi el a fényt az otthonainkból, ugyanakkor nagyobb mennyiségű növény számára biztosít megfelelő helyet.
Hasonló üveges megoldás lehet egy terrárium, ami látványos virágos pontként működhet az otthonunkban, miközben több cserépnyi növényt tudunk benne összepakolni.

 Antik üvegterrárium már önmagában is díszíti az otthont. Növényekkel pedig még látványosabb dekoráció.


Fagerenda megfelelő lábakkal dísze az otthonodnak és egyben tökéletes virágtartó is.

Egyszerű polcos megoldás az ablakpárkányon.

Üvegpolcok az ablakban.

Képek forrása


Bátran variálj a lehetőségek között és persze mindig vedd figyelembe a növények igényeit is.
Remélem ezek az ötletek segítenek Neked abban, hogy szép és hangulatos virágos otthont alakíts  ki abból a belső térből, ami a nyugalmat és a békességet nyújtja számodra.



Ha tetszett a bejegyzés és szeretnél mindig frissen értesülni róluk, akkor iratkozz fel a blog oldalán vagy a Facebook oldalon a "Követés funkciónál" válaszd a "Megjelenítés elsőként" lehetőséget.
Köszönöm, ha megosztod az ismerőseiddel.


A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :