Újság!
Betöltés...

Karácsonyi Bőségfa Dekoráció - DIY (csináld magad)

Amikor elkészült, hirtelen az fogalmazódott meg bennem, hogy
„EZ NAGYON JÓ MÓKA VOLT.”

Az eredmény pedig egy több évre szóló látványos kerti dekoráció lett.


Az előző karácsonyi dekorációkhoz hasonlóan, itt is fontos szempont volt a természetes anyagok használata, viszont itt a havat is be szerettem volna valahogy vonni a látványelemek táborába, így aztán egy kis fehéren csillogó boát is bevettem a csapatba. Amelyen - mint utólag kiderült - finoman és elegánsan tükröződik vissza az esti világítás fénye. Szóval, a véletlenek a kezemre játszottak.

Hogyan kezdj hozzá?

Szükséged lesz ezekre:
  • 1 db 30 cm magas cserép
  • Valamilyen száraz tömőanyag (én szénát használtam)
  • Több doboznyi, különböző száraz termés
  • Nagy adag toboz
  • Szárított narancs, alma, zöld citrom
  • Fehér boa
  • Fehér csillagok/hópelyhek
  • Arany dekor spray
  • Kötöző drót
  • Ragasztó pisztoly + nagy adag ragasztó

Az elkészítés menete:

  1. Először is valamilyen súlyt kell pakolnod a cserép aljára (1/3-a), majd elkezdheted megtömni a szénával. Legalább háromszor kötöztem át az egészet, mire elérte a végleges és általam megfelelőnek ítélt szélességet és magasságot. Ez elég szemetes munka volt, ezért inkább kint csináltam az ajtó előtt.
  2. Majd jött a többi, amit már kényelmesen, bent a házban alkottam. Először is lefújtam a tobozokat arany dekor sprayvel egy nem használt dobozban. Majd hagytam megszáradni.
  3. Ezután először a tobozokat ragasztottam fel, majd a kis terméseket csoportosan és a száraz gyümölcsöket.
  4. Végül rés kitöltésként jöttek a különböző méretű fehér csillagok és a darabokra vágott fehér boa csíkok.
  5. Majd ráadásként egy barnaarany selyem szalaggal körbekötöttem.

ELŐTTE / UTÁNA




A fehér színtől annyira élénk lett az egész kompozíció, hogy már a fényfüzér felszerelése előtt is szinte ragyogott a színek összhatása.




Ha tetszett a bejegyzés és szeretnél mindig frissen értesülni róluk, akkor iratkozz fel a blog oldalán vagy a Facebook oldalon válaszd a "Megjelenítés elsőként" funkciót.

Köszönöm, ha megosztod az ismerőseiddel.



A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

1 megjegyzés :

Névtelen írta...

Milyen jó ötlet! Szeretem a természetes alapanyag felhasználásával készült szolid, de mégis mutatós díszeket. Köszi, ezt a hasznos dekor tippet! Igaz, már nincs sok hátra az ünnepből, de azért pár ilyen dísznek a tesómmal még nekiugrunk majd. A természetes díszeken kívül még azokat szeretem, ahol szerepet kap az újrahasznosítás, mert nagyon elítélem a felesleges szeméttermelést. Itt például kávéscsészékből lesz karácsonyi dísz. https://lakberinfo.hu/wow/csinald-magad/2018-11-26-adventi-disz-megmentett-kavescseszekbol/