Újság!
Betöltés...

Friss hír: VIRÁGKÖTŐ lettem

Először is hatalmas köszönettel tartozom nektek a türelmetekért és a kitartásotokért.



Hosszú út vezetett idáig, ám mint minden lényeges elhatározásnál - amikor végül megtesszük az első lépését - hirtelen és gyorsan tudunk döntést hozni. A dolgok, amelyek addig fogva tartottak, hirtelen kevésbé lesznek fontosak és átmenetileg el tudjuk őket engedni.
Valami ilyesmi történt velem is, amikor úgy döntöttem, hogy profin szeretném elsajátítani a virágkötő szakmát.


Mivel később csatlakoztam a csoporthoz, ezért már rögtön az elején úgy éreztem, hogy egy marslakó vagyok, aki csak kóvályog egy idegen bolygón. Lassan csökkent ez az érzés, ami sok-sok tanulással és gyakorlással fog csak elmúlni.

Amikor elmeséltem az ismerőseimnek, hogy miket tanulok, döbbenten néztek rám, hogy ennyi mindent kell tudnia egy virágkötőnek. És a válaszom: Igen, elég sok mindent. Mert egy csokor nem attól szép, hogy kusza összevisszaságban, csak egymás mellé pakolgatjuk a virágokat.
Ráadásként csokor és csokor, illetve dekoráció és dekoráció között is van különbség, és hát pont ez az a lényegi különbség, ami a stílus és minőségbeli eltéréseket okozza.


Végül pedig: Miért érdekelt virágkötészet annyira, hogy képes voltam vizsgázni is belőle?

  1. Mert az emberben van egy belső hajtóerő, ami nem hagyja nyugodtan, amíg véghez nem viszi a kitűzött célt.
  2. Mert hiszek abban, hogy virágok nélkül nem kert egy kert.
  3. Mert szerintem a virágok a közvetlen környezetünket is díszíthetik, például az otthonainkat is.
  4. Mert én úgy gondolom, hogy egy-egy virág lecsípése nem számít bűnnek, csak tudnunk kell a hogyant és a mikéntet ahhoz, hogy a kezünkben és a vázáinkban is szépen mutassanak.
  5. Mert megfelelő kezeléssel, majd szín és forma kiválasztásával, olyan különleges ajándékot adhatunk kertjeinkből szeretteinknek, amelyet nehéz felülmúlni bármi mással.
  6. Ehhez pedig itt a blogban szeretnék nektek néha-néha tippeket és ötleteket adni.

Természetesen a blog folytatja az eddigi útját, a most megszerzett plusz tudásommal pedig csak lehetőséget szeretnék adni mindazok számára, akik egy kis virágos színt vinnének az otthonaikba, illetve kertjeikben szeretnének virágos színfoltokat kialakítani.

Kellemes hétvégét és jó készülődést mindenkinek a hamarosan közeledő adventi hétvégékre!

 
Ha tetszett a bejegyzés és szeretnél mindig frissen értesülni róluk, akkor iratkozz fel a blog oldalán vagy a Facebook oldalon válaszd a "Megjelenítés elsőként" funkciót.
Köszönöm, ha megosztod az ismerőseiddel.
 
 

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :