Újság!
Betöltés...

Tavaszi virágcsokor kerti tulipánnal és labdarózsával

Idén valami varázslatos tulipán országban érkezem haza minden nap, amikor belépek a kertkapun. Olyan szirmokat és színeket fedezek fel, amelyeket jó hosszasan csodálni. Éppen ezért úgy gondoltam, hogy elérkezett a tulipán csokor készítésének az ideje.


A tulipánhoz remekül passzol egy másik növény is, ami sajnos az én kertemben nem található, viszont ilyenkor sok - sok helyen virágpompába borítja a kert egy részét. A tulajdonosok pedig nem is sejtik micsoda kincset nevelgetnek a hátsó sarokban. Ez a szépség, ami hirtelen ránézésre a hortenzia kis testvére lehetne, az egyik legszebb hófehér gömbvirág a tavaszi szezon idején. Neve nem más mint a Viburnum Opulus 'Roseum', egy bangita fajta, vagy más néven a Labdarózsa.

A labdarózsának meg van az a különleges tulajdonsága, hogy a zöldes fehérből indulva érkezik a hófehérbe, így remekül társítható bármilyen virághoz az áprilisi - májusi virágzása idején. Ez az időszak pedig pont egybe esik a tulipánok virágzásával, ezért természetesen nem volt kétséges, hogy készülni fog egy remek csokor e két fajta növény kombinációjaként.

A Korai Karnevál kollekcióból szedtem le 8 szál tulipánt (elnézést a mennyiségért, de sietnem kellett, jött az eső, így egyáltalán nem a számolással voltam elfoglalva), amit virágcsokorrá formáztam - a fiúk iskolájának kertjéből kért és metszett - labdarózsákkal.

Az eredmény pedig ilyen lett:











A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :