Újság!
Betöltés...

Irány Keukenhof - Nanni utazik


Ha idáig csak egy picikét is gondolkodtál azon, hogy érdemes-e elmenni Hollandiába tavaszi virágos mezőket csodálni, akkor a mostani poszt után már biztos elhatározás fog benne születni az utazás mellett.
Nanni élménybeszámolója abszolút magával ragadó és részletekbe menő azok számára is, akik szeretnek tippeket kapni egy - egy utazás szervezéséhez.




"Egy péntektől-hétfőig tartó hosszú hétvégén elutaztunk Hollandiába. Autóval mentünk, hogy a lehető legtöbb helyre eljuthassunk (bevált szokásunk). Volt néhány konkrét tervünk (Amszterdam, Keukenhof és találni egy vagy több virág mezőt) a többi úticél improvizáció volt. Az egész hétvége alatt olyan szerencsések voltunk az időjárást illetően: kellemes kirándulós, sok-sok napsütéses időben volt részünk. Szálláshelyünk egy édes Airbnb ház volt egy kis városkában, a neve Schoorl. Nagyon-nagyon imádtuk mind a környéket, mind a házikót, amiben megszálltunk.

Virág. Sok sok virág. Mindig mondom, hogy a növények-virágok és a kertészkedés az én természetes xanaxom, szóval el tudjátok képzelni mennyit "uuuu"-ztam meg "ahhhh"-ztam ezek között a gyönyörűségek között sétálva. Keukenhof egy fogalom s konkrét úticél, de Amszterdamhoz tartozik. Egyáltalán nem bántuk meg, hogy eljöttünk ide. Nagyon sok ember várakozott a bejáratnál, mégis, ahogy a bejárati szuvenír bolti tömegen átverekedtük magunkat, a fák között az emberek szinte eltűntek ( hatalmas hely áldása). Rövid szavakkal jellemezve azt kell mondjam, hogy illatok, színek és zöld, zöld, zöld mindenhol! A legjobb időben mentünk, a tulipánok bár még csukva de bimbósan, a krókuszok nagy része már elnyílva, minden más teljes pompájában ragyogott (és illatozott). Arról nem is beszélve, hogy az ilyen virágos dolgokra érzékeny ember csak úgy szívhatja be a sok ötletet, hogyan lehet virágágyásokat ötletesen összehangolni, színekkel és formákkal játszani (én igen :-) )
 

A virágos mező tulajdonképpen egy szerencsés véletlen eredménye, mert emiatt elmentünk volna sokkal északabbra. Tulajdonképpen amerre jártunk Hollandiában,  virágos mezők voltak mindenhol. Nem túlzok, ha azt mondom, a hagymás virágok szinte gazként nőnek minden árokparton és útszélen. Abban az időszakban épp a nárciszok és jácintok színesítették utunkat, bármerre jártunk. Leírhatatlan élmény volt saját szemmel látni a színes virágok + szélmalom duót, ami a holland táj védjegye avagy jellegzetes ismertetőjele. Szóval, vasárnap reggel lévén, egy működő képes benzinkutat kerestünk (illetve nyitva levő benzinkutat) és így mentünk el mellettük. Én persze fotóztam, mint egy őrült. A kattintgatások után csak álltam és élveztem, ahogy a kora reggeli nap cirogatja az arcomat, a szememben biztosan visszacsillogott az a fény, ami napsütötte harmatos virágokról visszatükröződött és a friss levegőtől pedig még a vérem is gyorsabban járt. Bár utóbbi biztos az izgalom hatása is volt, mert annyira de annyira telve volt a szívem örömmel és hálával, hogy eljutottam ide!"

 


 


Köszönöm a fotókat és az élménybeszámolót Nanni-nak.

További fotókat a SuperandSimple blogon találtok.



A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :