Újság!
Betöltés...

Burgonya előcsíráztatás

Szeretném kiegészíteni a konténeres burgonya termesztéséről szóló YouTube videómat egy kis előkészülettel. Mert ez azok közé a munkák közé tartozik, amelyeket még most időben megtehetünk a jól sikerült a szüret érdekében.

Ez pedig a burgonya csíráztatása.



Hogy erre miért is van szükség?
Mert így sokkal korábban és sokkal nagyobb burgonya termésre számíthatsz.


A burgonya csíráztatás legegyszerűbb módja, ha a krumpli szemeket a már meglévő csírakezdeményekkel felfelé, tojástartó dobozok fakkjaiba helyezzük.

Majd egy nem túl meleg és világos helyen tárolva 2-3 centiméteres fénycsírákat növesztünk a vetésre szánt krumplinknak. Ez zöld színű, vastagabb csírákat jelent.

Ez a méret pedig éppen elég ahhoz, hogy egy erőteljes növény induljon növekedésnek. Fontos, hogy ezt a fajta csíráztatást ne keverd össze azzal, amikor a kamrád mélyén lévő krumplikon megjelennek a hosszú vékony hajtások. Ugyanis a sötétben kicsírázott krumplik, pincecsíráit mindenképp le kell törni ahhoz, hogy sok hajtással bő termésű növény jöjjön majd létre.


Teendő kiültetés előtt!

Kiültetés előtt 3 - 4 db egészséges csírát hagyjál a burgonyán és a többit törd le, ugyanis ha túl sok gumó képződik, akkor azt nem lesz képes időben kinevelni a növény megfelelő méretűvé.

Szóval, elő a tojástartókat és a vetésre szánt burgonyákat, mert a házi krumplinál finomabbat biztos nem kóstoltál még.

Ha érdekel a konténeres krumpli termesztés, akkor kattints az alábbi linkre és nézd meg a részleteket.



A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :