Újság!
Betöltés...

Kék-Arany tojások - DIY, Csináld magad HÚSVÉTI DEKÓ!

Megihlettek a GardenExpo-n látott KÉK-ARANY tojások, ezért rögtön kutatásba kezdtem, hogy vajon milyen módon állíthatnék elő én is valami hasonlót.

Forrás: HonestlyYum

Zseniális ötletet találtam és tényleg fantasztikusan egyszerű, miközben különleges ajándékként vagy akár dekorációként is jelen lehet az asztalodon.

Mivel szeretem a természetes dolgokat és ráadásként még a könnyen elkészíthető megoldások is a lista élén állnak, ha dekorációt készítek, ezért ez a húsvéti tojás a non-plus-ultra kategóriába tartozik.


Szükséges anyagok:

Vágd fel a káposztát kis kockákra, majd öntsél rá 5 pohár vizet és főzd 30-35 percig. Ezekután hagyd teljesen kihűlni és szedd ki belőle a káposzta darabokat.

Öntsél bele 4 kanál ecetet.
Ha azt szeretnéd, hogy a tojások világos kék színt kapjanak, akkor 1 - 2 óra festékben állásra van szükségük. Ha sötétebb árnyalatot szeretnél, akkor azt több időt vesz igénybe.

Majd 1 - 2 óra száradás után még gazdagabb színt fognak magukba gyűjteni.

  • Mikor megszárad mártsd be az ecsetedet az ehető arany festékbe és az ujjad segítségével spriccelj rá pöttyöket.
  • Csak ha teljesen megszáradt, akkor fordítsd meg és végezd el ugyanezt a műveletet a másik oldalon is.




Gondolom ezek után senkiben sem merül fel a kérdés, hogy milyen húsvéti tojás kerüljön az asztalra. :)

Jó készülődést mindenkinek!

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :