Újság!
Betöltés...

Négy nap, Négy szín, Négy virágágyás, Négy virágcsokor - 4.rész

Végül pedig eljött az a színösszeállítás, ami mindenki kedvence. Amivel még borús időben is mosolygós kéken látjuk az eget, vagy amire rátekintve rögtön a tenger hullámzása jut az eszünkbe. És ezeket a hasonlatokat a végtelenségig folytathatnám...

KÉK - LILA

Ha jobban megnézitek, akkor  nem csak kék színű virágokat, sőt nem csak virágokat találtok ebben a csokor összeállítására inspiráló négy részes sorozat utolsó fejezetében. Bár aki figyelmesen olvasott, az mindig találhatott egy - egy kakukktojást az előző összeállításokban is, amelyek valahogy adtak egy kis pluszt, egy kis különleges színezetet a virágos megjelenésekhez.

Ha egy dolgot érdemes leszűrni, ebből a négy részes sorozatból, akkor az az, hogy igen is vannak különleges formájú növények és virágok a házi kertekben is, amelyeket egymás mellé pakolva csodákat varázsolhatunk mi magunk is. Ez annyira nem bonyolult és melós, mint ahogy az elsőre látszik, mert ezek a növények szeretnek virágozni és sokáig bírják vázában is.
 És ez a két szempont megdönt minden eddigi sztereotípiát és belénk nevelt szokást a kerti virágok tartósságát illetően.! :)

Ha pedig megtetszett, akkor érdemes már most gondolkodni egy hasonló kertprojekten, majd elszánva magunkat, létrehozni egy ilyen kis virágzó sarkot a kertben, a kertért és értünk.

Fontos:
A képen látható számok és a lent felsorolt növények számozása között összefüggés van. ;)
Ugyanígy a többi hasonló posztnál is!




1 Fragaria vesca
Erdei szamóca -  Apró pici pirosló bogyók, amelyek rusztikus megjelenést kölcsönöznek a csokorunknak.

2 Clematis ‘Warszawska Nike’
Lila Klematisz fajta - Mély lila virágszirmok és a zöld levelek tökéletes kiegészítői egy nyári alkotásnak.

3 Penstemon heterophyllus ‘Electric Blue’
Bugatölcsér -  Könnyen nevelhető a kertben és szép látvány a vázában.

4 Platycodon grandiflorus 
Léggömbvirág - Harangvirágra emlékeztető virágfejek hosszan és igen jól mutatnak a kertben és a vázában is.

5 Echinops sphaerocephalus ‘Arctic Glow’ 
Fehér Szamárkenyér - Tüskés, gömb formájával izgalmas látványt nyújt a csokrokban. Korai virágos állapotában vagy pedig már bebarnult állapotában érdemes leszedni.

6 Allium sphaerocephalon
Bunkós hagyma -  Visszafogott, de mégis határozott karakterű virág, ami a kerteknek és a virágcsokroknak is igen jellegzetes hangulatot ad

7 Aconitum napellus 
Sisakvirág - Magas karcsú virágai varázslatosak és hihetetlenül látványosak. Egy éjszakára állítsd vízbe, mielőtt a többi virággal összekötöd egy csokorba. Mérgező növény!

8 Clematis ‘Purpurea Plena Elegans’ 
Teltvirágú Lila Iszalag - Hatalmas virágfejei kifejezetten a nagyméretű, telt virágcsokrok kiegészítői lehetnek.

9 Thalictrum uchiyamae 
Borkóró - Ragyogó zöld levelek, kecses halvány rózsaszín és sárga virágokkal.

10 Acanthus mollis 
Medveköröm - Óriási virágfejjel rendelkezik, ami egy méretesebb csokor összeállítására ad lehetőséget. De csak akkor ültess belőle, ha vállalod az erőteljes terjeszkedésének a kockázatát és azt kordában is tudod tartani.

11 Vaccinium corymbosum ‘Bluecrop’ 
Kék áfonya - Az egyik legizgalmasabb növény, ami nem csak finom, de látványos virágcsokor dekoráció is lehet.

12 Pennisetum x advena ‘Rubrum’ 
Rózsás Tollborzfű - Látványos jelenség a kertben és a csokrokban. Borzos kalászfeje laza és könnyed megjelenést biztosít a virágágyásoknak és a virágcsokroknak is.

13 Boysenberry 
Boysenberry - Ez a málna, a feketeszeder és a kaliforniai málna (loganberry) kereszteződéséből létrehozott gyümölcs, aminek látványos a megjelenése.

14 Acanthus spinosus
Medveköröm - Hasonlóan az Acanthus Mollis- hoz.

15 Sanguisorba menziesii  
Vérfű - Mindegyik vérfű fajta remek vágott virág. Ezek a pici lila virágfejek pedig nagyon jó kiegészítői a csokroknak.

16 Clematis ‘Praecox’ 
Fehér Iszalag - A virágszárak erősek és rugalmasak, ami nagyon jó alap lehet, ha hosszúkás formájú dekorációt szeretnél készíteni virágokból.

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :