Újság!
Betöltés...

Milyenek a trendi dáliák?

Amikor arról beszélek (lassan már évek óta) az ismerőseimnek és a barátaimnak, hogy a dália jelenleg az egyik legtrendibb virág, akkor sokan döbbenten néznek rám.
Hiszen az olyan "nagyi virága" - gondolják magukban - , hogyan lesz ebből egyik napról a másikra trendi és divatos?
Hát hosszú út vezet odáig, és ehhez nem csak a virágkínálat bővítésére volt/van szükség, hanem a saját fejünkben is helyére kell tenni pár dolgot.




  1. Trendi, mert szinte minden kertstílushoz igazítható
  2. Trendi, mert számtalan színvariációban megtalálod.
  3. Trendi, mert hihetetlen formagazdagsággal rendelkezik és évről - évre megújul.
  4. Trendi, mert ő is a "Vágj belőle, hogy újra virágozzon" növények közé tartozik. Azaz töménytelen mennyiségű virággal tud minket ellátni.

Ha ez nem lenne elég, akkor számomra ott van az az izgalmas tulajdonsága, hogy pont akkor virágzik teljes erőbedobással, amikor a többi növény, már kezd háttérbe vonulni. Így aztán, maximálisan övé lehet a főszerep a kertekben az őszi idény alatt.

Persze, mint minden szuper dologgal, ezzel is kell egy csöppet dolgozni, de a fentieket olvasva ez már csak egy kis kiegészítése a szép és ragyogó őszi kert létrejöttének. Ugyanis a dália gumók teleltetésre szorulnak, ami száraz hűvös helyet jelent akár egy pincében vagy egy garázsban. Kiásáskor fajtánként feliratozva, újságpapírba csomagoljuk és már mehet is a téli pihenőjére, hogy tavasszal újra erőre kapjon.
Forrás

Ám ha mindezeken felül szeretnénk tudni, hogy egy virág vagy annak egy - egy árnyalata miért lesz divatos, akkor érdemes figyelni más divat irányzatokra is. Ilyen például az arany megjelenése, ami dekorációs elemként és színként igen meghatározó jelenleg, akár a lakberendezés, vagy a divat területét nézzük. Ezért természetesen a kert sem maradhatott ki a sorból. De mielőtt bármiféle rémképek jelennének meg a gondolataitokba (pl.: aranyozott szökőkút és társai), gyorsan megnyugtatok mindenkit, hogy itt és most növényekről lesz szó. Ugyanis ezt az izgalmas ragyogást leglátványosabban a virágok szirmai által tudjuk kertjeinkbe eljuttatni.

Azaz divatba jöttek a barack és élénk narancssárga árnyalatú virágok. 

Köztük a pasztel barack, illetve narancssárga dáliák. 


Először talán nem találod izgalmasnak, csak akkor amikor úgy döntesz, hogy te is szeretnél narancssárga virágokat a kertedbe és rádöbbensz, hogy ez nem is olyan egyszerű. Vajon milyen lehetőségek vannak a bársonyvirágon, körömvirágon, és sásliliomon kívül? És akkor kiderül, hogy számtalan, csak kicsit jobban utána kell járni az arany-szirmú kert kialakításának.



A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :