Újság!
Betöltés...

Négy nap, Négy szín, Négy virágágyás, Négy virágcsokor - 3.

Fehér virágágyást kialakítani klasszikus és biztos befutónak számít. A növények ragyogó fehérségükkel és a hozzá tartozó különböző zöld színárnyalatokkal megteremtik a békés nyugalmat a kertben és a kertet használókban is.

 FEHÉR

 Abban a pillanatban, hogy fehér virágágyás, vagy esetleg fehér kert mellett döntünk, rádöbbenünk hogy micsoda árnyalatnyi különbségek vannak a fehér és fehér között (pedig mindkettő ragyogó, de a textúrák másképp verik vissza a fényt) illetve zöld és zöld között. A közel azonos textúrák és az árnyalatok egymás mellé helyezése egy változatos és izgalmas kert / virágágyás / virágcsokor létrehozását eredményezik.

Az alábbi lista támpontot ad, segít elrugaszkodni a megszokottól és olyan ötletek merülhetnek fel benned, amikre idáig biztos nem gondoltál.

Jó tervezgetést és hófehéren virágzó kerteket kívánok nektek! :)





1 Cynara cardunculus 
Articsóka: Ez a karakteres növény izgalmas háttérként szolgálhat kedvenceink számára. Bogáncsszerű virágzata tökéletes vágott és szárított virágként is

2 Dahlia ‘Snowflake’
Hófehér Pom-pom dália: Ez az egyik legegyszerűbben társítható dália virág fajta.
Magassága: 80 cm

3 Euphorbia cornigera
Kutyatej fajta: Ez a bájos és egyszerű évelő májustól augusztusig virágzik. Zöldes-sárga virágai finom kiegészítői lehetnek csokrainknak és virágágyásainknak.
Magassága: 1 m

4 Ammi majus
Akár egy kifeszített csipkeernyő. Ezzel a virággal könnyedén romantikus hangulatot adhatunk virágágyásainknak és csokrainknak.
Magassága: 1.2m.

5 Hordeum jubatum
 Kalászos fejű fűféle: Selymes látványa van, ami nagyobb összefüggő felületen vagy akár csokrokba kötve könnyed hangulatot teremt.

6 Delphinium consolida‘White King’
Fehér Szarkaláb fajta: Ideális virágszedési időpont, amikor a virágfejek még épp csak nyílni kezdenek. Ezzel a módszerrel igen hosszúra nyújthatjuk a virágcsokorunk friss állapotát.
Magassága: 1,2 m

7 Nicotiana affinis 
Díszdohány: Fehér virágzatával az egyik leglátványosabb díszdohány fajta. Késő nyári virágzása és az esti illatfelhő, amit áraszt magából, mindenképp a "szükséges" növények közé sorolja magát. Sajnos fagyérzékeny, ezért egynyári növényként nevelhető.
Magassága: 1m.

8 Nigella damascena ‘Miss Jekyll White’ 
Borzaskata: Ez csak hófehér nigella virágfejekből álló fajta. Nagyon finoman és sűrűn rendezettek a szirmok, miközben a fajtára jellemző tüllös megjelenés abszolút jellemző rá. Nyár végén és augusztusban már megjelennek a virágmag-tokok is, amelyek szintén szép virágcsokor alkotóelemek lehetnek.
Magasság: 60cm

9 Romneya coulteri 
Hófehér Pipacs: Varázslatos látvány kertben és vázában egyaránt. Bimbós állapotban leszedve, akár egy hétig is kitűnő központi dísze lehet csokrunknak.

10 Ribes rubrum ‘Versailles Blanche’ 
Fehér ribizli: Erőteljes növekedésű növény, így mindig jut elég az asztalra, és néhány ág egy - egy izgalmasabb csokorba is.

11 Verbascum creticum ‘Allomnis’ 
Ökörfarkkóró: Az eredeti sárga virágú is elvarázsol, de egy hófehér variáció biztos siker a virágágyásokban és a csokrokban is.
Magassága: 1.5m.

12 Orlaya grandiflora 
Orlay-turbolya: Egy népszerű egynyári virág, ami ideális csokrok készítésére. Magját elszórva biztosítja a következő évi virágzást.
Magasság: 50cm.

13 Cosmos bipinnatus ‘Sonata White’ (Sonata Series)
Pillangóvirág: Az egyik legkedveltebb egynyári virág. Ennek a fajtának különös értéke a tökéletes formája, ami népszerűvé teszi virágos alkotások elkészítésére. Ha a tövekről folyamatosan szedjük a virágokat, akkor egy hosszantartó virágzásban lesz részünk.
Magasság: 45cm.

14 Anethum graveolens ‘Mariska’
Kapor: Sárgás-zöld színű virágzata alkalmassá teszi, hogy levágva, izgalmas csokrok kiegészítői legyenek.
Magassága: 1.25m.



A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :