Újság!
Betöltés...

Négy nap, Négy szín, Négy virágágyás, Négy virágcsokor - 2.

Az élénk meleg színárnyalatok összehangolása a virágágyásokban és esetlegesen a házi csokrokban egy különleges nyári végi tüzes hangulatot eredményeznek.
 A színek érzelmeket váltanak ki belőlünk, és ha ezt a különleges tulajdonságukat még a virágok formáival és illatával társítjuk, akkor rögtön érthető, hogy miért az érzelmek lépnek előtérbe egy kert vagy egy virágágyás megtervezésének első pillanatától kezdve.


Narancs-Piros

A most látható összeállítás buja és dús növényegyüttest feltételez, amelyeknél nem gond egy - egy növény eltávolítása és csokorba kötése, ahol jó eltölteni az időt, ahol annyira kellemes hallgatni a szél susogó hangját, és még az eső is színesen ragyog.

Ha ti is ilyennek képzelitek álmaitok kertjét, akkor a lenti listával egy lépéssel előrébb tudtok jutni, a megvalósítás felé.





1 Helenium ‘Sahin’s Early Flowerer’ 
Napfényvirág: Izgalmas narancs-piros színű szirmai hónapokon keresztül díszítik a kertet.
Magasság: 1 m

2 Stipa gigantea
Óriás árvalányhaj: Nyár végi kalászain csodaszépen ragyognak a napsugarak. Melegigényes növény. Kalászai jól mutatnak vázában, akár egy virágcsokor kiegészítőjeként is. Magassága: 50 cm  

3 Crocosmia ‘Lucifer’
Sáfrányfű: Ez a könnyed narancssárga virág, minden kertben megállja a helyét. Kezeljük fagyérzékeny növényként és ősszel az első fagyok előtt szedjük fel a gumóját.
Magasság: 1,2 m

4 Prunus cerasus
Meggyfa: Hófehér virága is díszítő értékű, majd a beérett meggy szemek ízletes és szép dekorációk is lehetnek.

5 Helianthus annuus
Dísznapraforgó: Kisebb virágfeje, jónéhány színvariációban megtalálható. Vágott virágként az egyik legtartósabb (akár hetekig) nyári virágunk. Magassága: 1,5 - 2 m

6 Lysimachia ciliata‘Firecracker’
Lizinka fajta: Terjedő tövű, talajtakaró évelő, ami sárga virágaival és sötét színű leveleivel egy abszolút nyerő lehetőség a kertekben.

7 Dahlia Possibly 
Dáliák: Az egyik legmutatósabb és legszínesebb virág a nyár végi, őszi kertekben. Szinte minden féle stílusban és formában találhatunk egy nekünk tetsző dália fajtát. Például: telt, kaktusz, pom-pom, mignon.
Magassága: 60 - 120 cm

8 Nigella damascena
Borzaskata magtok: Friss zöld színű, ami idővel bronzos árnyalatot kap. Ezt a különleges gömbölyű formát minden kertben és csokorban jó viszontlátni. Magassága: 45 cm

9 Stipa tenuissima
Árvalányhaj: Ez egy másik hasznos fűféle, ami különleges hatással van az emberekre.
Magassága: 60 cm
10 Dahlia ‘Karma Naomi’
'Karma' Dália: Mindegyik Karma fajta sötét árnyalatokkal rendelkezik és erős virágfejjel.
Magasság: 1 m

11 Calendula officinalis
Körömvirág: Néhány szál körömvirággal felragyog a csokrunk. De vigyázva ültessük a kertünkbe, mert magról gyorsan el tud szaporodni. Magassága: 50 cm

12 Santolina virens Bright-yellow
Zöld cipruska: Gombfej méretű virágai ezüstös zöld színűek, míg a bokor zöld színű. Enyhe illata nem mindenki számára kellemes. Magassága:

13 Dahlia ‘Arabian Night’
Sötét virágú Dália: Egy különleges dália fajta, ami kiváló vágottvirág, akár magában, akár egy csokor fókuszpontjaként. Magasság: 1,2 m

14 Briza maxima
Briza: Díszes magfeje, kerted és virágcsokraid dísze lehet. Mivel gyorsan terjed elszórt magjai által, ezért alaposan elgondolás szükséges, hogy hová ültetünk belőle.
Magassága: 60 cm


A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :