Újság!
Betöltés...

Tündéri virágcsokor szagos díszbükkönyből

Felmerülhet egy kérdés, miközben ezt a posztot majd olvassátok: Vajon miért ültet az ember szagos díszbükkönyt a kertjébe?  Hatékony kártevő riasztó? Megesszük? Van termése?
A válaszom ezekre: NEM és NINCS!!!
Akkor meg mi haszna?
Mert VARÁZSLATOSAN SZÉÉP és ILLATOS!


Sőt, olyannyira elvarázsol változatos színpompájával, különleges szirmaival és mézédes illatával, hogy a fenti kiválasztási szempontok labdába sem rúghatnak, ha egyszer erre a növényre esik a választásunk.

A borsószemnyi magokat február magasságában ültettük el cserepekbe. Azok a magok, amelyek védett, de szabadban tárolt cserépben nevelkedtek, alacsonyabb, de sokkal erőteljesebb növényt eredményeztek mint a szobai nevelésű társaik.

Szinte kezdetektől rendszeres és bőséges locsolást igényelt és ez most sem változott. Mivel füves terület mellett áll ez a virágágyás, ezért a rendszeres fűlocsolás alkalmával díszbükkönyeim is bőséges vízellátásban részesülnek, amit meg is hálálnak.
Bár a növény kacsokkal kapaszkodik, az maximum egy uborka futtató háló esetében lehet megoldás. A bambusz rúddal szép sátrat tudtam kialakítani, ám így kötözésre szorul a növény, ami azt eredményezi, hogy pár naponta szeretettel csodálom ezeket a virágaimat, miközben leszedegetem az elvirágzott fejeket és felkötözöm a megnyúlt szárakat.

Mivel a díszbükköny nem csak a bokron, hanem vágott virágként vázában is remekül mutat, ezért úgy döntöttem, hogy eljött végre az idő, amikor végre elkészíthetem a nyár legszebb mini csokrát.

Íme, remélem nektek is tetszeni fog. 
(A dupla színű szerintem nagyon vonzza a tekintetet.) 



 


Ha tetszett, akkor olvass bele ezekbe is:


A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :