Újság!
Betöltés...

Raklapkertek barokkos hangulattal

A raklapkert kialakítása látványos és igen pazar vertikális megoldás lehet, ha van elég képzelőerőnk és fantáziánk. Egy alap változat vagy olvasói DIY már látható és részletesen olvasható a blogon, aki viszont nem elégszik meg ennyivel, annak javaslom a most következő blogbejegyzést.


Ezek a raklapkertek szinte barokkos hangulattal töltik meg a szobát, amelyek fantasztikus élményt jelenthetnek nem csak egy növényrajongónak, de a lakberendezési stílusok iránt fogékony emberek számára is. Szóval, egy egyszerű terasz megoldás rögtön beköltözhet az otthonokba, ha megfelelő festéket és növény összeállítást választunk. Ha elegánsabb megoldás mellett döntünk, akkor érdemes alaposan lecsiszolni, míg a rusztikusabb hatás kedvelői dönthetnek a kevésbé precíz famunka elvégzése mellett is.

Mivel ezek a raklapok alap esetben sem könnyű darabok (földdel megtömve, pedig különösen nehezek), ezért első körben a hátuljára szereljünk három darab strapabíró akasztót, ami majd megtartja ezt a dekorációt a falon.

A képen látható megoldás egy kültéri rögzítés, ahol szintén vedd figyelembe a súlyt és a felületet, ahová rögzíteni szeretnéd a kertedet.


Falra szerelt raklapként szükséges a szigetelése, amit (jelenlegi ötletből kiindulva) két réteg tófóliával és merevítésként egy réteg csirkehálóval tudunk elérni. A tófólia kívül és belül is takarja a csirkehálót, így egyfajta merevítést is kapott a hátsó fal rész.


Tipp a készítőtől:

A raklap alsó részére virágföldet rakj, a tetejére kaktuszföldet, mert így könnyebben lehet locsolni.

A dekorálandó falhoz viszonylag közel állítsuk össze ezt a mohával és pozsgásokkal tarkított raklapot, mert nagy súlya korlátok közé szorítja a mozdíthatóságát, ezért már összeállítva nehézkesen fogjuk tudni mozgatni.



ELŐTTE

UTÁNA
Képek forrása: Anythingology blog

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :