Újság!
Betöltés...

Bársonyos színek az árnyékba - Különleges megoldás árnyékos kertekhez

Idén sok új projektbe kezdek, ugyanis jónéhány - eddig parlagon heverő - kert rész lesz virágágyássá avatva. Olyanok, amelyek idáig előkészületet és egyeztetést kívántak illetve, amelyeknek ki kellett várniuk a sorát.




Van olyan rész, ami könnyedén összeállt, ám a kutató és kíváncsi énem most valami egészen új megoldás felé szeretne nyitni. Milyen lehet egy színesen élénk árnyékos kert? Mert ez az ötlet illetve színkombináció, valahogy vonz itt az árnyékban is. Igen, a jól megszokott fehér és zöld kombináció helyett, én most a bársonyos színek felé szeretném nyitni a kaput. Hogyan fogom megvalósítani vagy pontosabban, milyen lehetőségeim lesznek ennek az ötletnek a maximális kiaknázására, azt itt a blogon természetesen majd nyomon követhetitek. A növénylista már készen áll a talajtakaróktól, a tavaszi és nyári virágzókon keresztül a cserjés változatokig,
és ha az idő is úgy engedi, akkor pár hét múlva startolunk.

Addig íme néhány tipp kezdésnek, ha ti is hasonló terek és kertek kialakításán gondolkodtok.


Talajtakarás céljából:
Heuchera
Heucherella
Alchemilla mollis (Palástfű)
Epimedium (Tündérvirág)
Pulmonaria (Tüdőfű)
Geranium (Gólyaorr)

Virágok:
Primula (Kankalin)
Dicentra (Szívvirág)
Helleborus (Hunyor)
Ciklámen
Anemone (Szellőrózsa)
Aquilegia (Harangláb)
Digitalis (Gyűszűvirág)

Néhány virágzó cserje és félcserje:
Hydrangea (Hortenzia)
Rhododendron (Rododendron)




Fotók forrása: itt, itt, itt és itt
Ha tetszett, akkor olvass bele ebbe is: 

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :