Újság!
Betöltés...

Beltéri kertészkedés vetőmagokkal

Már a lista elkészítése sem volt rövid, ezért komoly előkészületre volt szükség ahhoz, minél hatékonyabban tudjam elvetni a magokat.


Idén a kevesebb, de több fajta mag elve érvényesült, ami leginkább a kert méretéből is adódik. Pár szezon után az ember felméri, kertjének határait, és már nem feltétlen gondolkozik úgy, hogy egy ültetvényt készül bepalántázni.

Aminél nem tudtam magamnak megálljt parancsolni, azok a mustársaláták és a virágok. Az utóbbiak mindig is a gyengéim voltak, míg az előbbiek tökéletes kísérő partnerei lehetnek a virágágyások lakóinak. Ez nagyon fontos szempont a kertemben, és a mustársaláták, mángoldok, tépőkelek tökéletes kiegészítői lehetnek a virágaimnak.

Idén a palánta földet némi tőzeggel kevertem össze.

Az apró magokat tálcába vetettem, jelölő pálcával feliratozva. Túl sok fajta mag került most egy tálcára és én én nem akarok minden egyes locsoláskor memori játékot játszani, hogy melyik sorba mit ültethettem. Fárasztó a napi munka után még ezen is agyalni. :)

Fontos!
Mielőtt hozzálátunk a magvetéshez, előtte enyhén tömörítsük a földet.


Másik tálcába 8 cm mély poharakba ültetve az én titkos kísérletem került, ami tavaly már félsikerrel működött, de most elővetve, gondosabb előkészítéssel jobb eredményre számítok. Amint látszik az eredménye írok róla részletesebben.


Egyelőre egy hűvösebb szobában, enyhén meglocsolva búra alatt, illetve papírral letakarva várakoznak a tavaszra.




Ha tetszett, akkor olvass bele ebbe is:


A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

2 megjegyzés :

Olgis írta...

Ügyes vagy.
Had mondjam el, hogy tejes dobozokba vetek.Egy tálcára rakom őket,szépen illeszkednek egymáshoz, nincs hézag. Nem kell pikirozni, csak egy paradicsom ,vagy paprika nő egy dobozban. Jó mély, van hely a gyökereknek.Mindenkit buzdítok, ebbe ültessen. Kiültetéskor nem sérül a gyökér. Alapos locsolás után a doboz levágható, földlabdával együtt
kiültethető.

Borbás Ági írta...

Nagyon szeretek tejespoharas palántákat vásárolni a piacon, mert tényleg nagyon egészségesen fejlődnek benne a növények. Miközben ez egy jó mód az újrahasznosításra. Köszönöm a tippet! :)