Újság!
Betöltés...

Karácsonyi ajtókoszorú az őszi-téli kert kincseiből

Idén karácsonyra nagyrészt a kertből állítottam össze az ajtókoszorúnkat.
Jó volt látni, ahogy a kertből begyűjtött alapanyagok ünnepi formát öltenek, miközben azokat a koszorúalapra helyezem.


A tavaly bemutatott, felakasztható, vizes tűzőhabbal kitöltött ajtókoszorú alapot használtam fel idén is. Szeretem a koszorú készítésének ezt az igen egyszerű módját. A növények pedig a víz utánpótlást kedvelik.

Idén tudatosan olyan koszorút akartam alkotni, ami a lehető legegyszerűbb módon hazai kerti alapanyagokból készül. Ezért aztán körbenéztem mi található nálam a kertben, és ezeket a növényeket kombináltam egy kupacba. Természetesen ez a lista bővíthető némi szárított gyümölccsel, vagy egy LED-es lámpafüzérrel, ami olyan ragyogó fénybe öltözteti koszorúnkat, amilyenről csak a címlap koszorúk álmodnak.

Nálam ilyen növényekből állt össze a koszorú:
  • Selyem fenyő (vásároltam pár szálat)
  • Tiszafa
  • aranytuja
  • Japán szellőrózsa
  • Csipkebogyó (vásároltam egy csokorral)
  • Lampion virág
 












A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

2 megjegyzés :

Homing Scrap írta...

Nagyon szép lett!

Borbás Ági írta...

Köszönöm. Örülök, hogy tetszik. :)