Újság!
Betöltés...

Vajon hol élhetett Nyúl Péter? - Beatrix Potter kertje

Van egy hölgy, akinek kertjére mindig is kíváncsi voltam. Írónőként hatalmas rajongótábora van, és a kérdés, hogy kedves figurái hol és milyen környezetben születtek, sok emberben felmerülhetett, mert már könyv is született erről a témáról.


Minden kertnek meg van a maga története, csak az a kérdés, hogy van- e hozzá szemünk, hogy lássuk titkait, és fülünk, hogy értsük minden suttogását.

Ez a kert, a jól ismert Beatrix Potter gyerek történeteket mesélte el, és szerencsére az írónő értette is ezeket a meséket. Ebben a kertben kelt életre, vagy bújt el valamelyik levél mögött Kacsa Jolán, Nyúl Péter és Pecás Jeremiás is. Beatrix Potter számára ez a kert tarka virágágyásokat, körtével, almával vagy szilvával roskadozó gyümölcsfákat rejtett, ahol mindig találni valami apró meglepetést, de a lényeg maga a táj és annak nyugalma volt.

Érdekes, hogy közvetlen környezete mennyire befolyásolta a történeteit és azok ábrázolását. Ugyanis a kertjében található növények mindig megjelentek vagy írott vagy rajzolt formában a mesekönyveiben is. Mivel hatalmas gazdaságot vitt, ezért könyveinek növényábrázolása is igen gazdag.
Példaként a Nyúl Péter kalandjai című könyv növény szereplői:
zöldbab, szeder, káposzta, kamillavirág, uborka, fekete ribizli, gólyaorra, saláta, hagyma, petrezselyem, zöldborsó, krumpli, karalábé, retek

Egy kis részlet a Hill Top birtokról.




 



Kerted tavaszi és nyári virágpompájáért válogass a
őszi virághagyma kollekciójából.

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :