Újság!
Betöltés...

Tetőteraszok zöldben

Nagyszerű ajándéknak tartom, ha egy belvárosi lakás terasszal is rendelkezik. Olyan lehetőségeket teremt számunkra, amilyenre egy kert sosem lesz képes.

Például nagy előnye, hogy kilépve az ajtón már a városi forgatagban találjuk magunkat, miközben az ajtónk mögött, a teraszon egy zöld oázisban találhatjuk magunkat magasan a város felett.

Persze a nyári forróság idején fel kell készülnünk arra, hogy az épületek tetején jóval erősebben ki vannak téve a növények a melegnek, mint ahogy azt egy kisebb erkély vagy kert esetén érzékelnénk.
Mégis van valami varázslatos a ház tetején megépített kertekben.

Ezek az olasz példák jól mutatják, hogy a nagy forróság ellenére is csodás zöld tereket lehet alkotni a házak tetején. Mivel itt a napi, rendszeres öntözés létfontosságú, ezért úgy gondolom, hogy minden esetben konténer kertekről beszélhetünk. Izgalmas a méretesebb szőlőlugas vagy egy nagyobb fa látványa, amelyek házak tetején, vagy több emelet magas teraszokon állnak.









A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :