Újság!
Betöltés...

Bunny Williams kertje

Lakberendezőknek vagy a stílusos felújításokért rajongóknak Bunny Williams neve biztos ismerősen csenghet. Már könyvének címe is rögtön felkelti a figyelmünket (An Affair with a House), hát még az a művészi hozzáállás, ahogy a kertjéhez viszonyult és amit ebből a területből alkotott.


Bunny Williams könyve elsősorban házának felújításáról szól, ám ahogy az lenni szokott, ha a ház és a beltér közelít az elvárásainkhoz (itt talán egy kicsit többről is van szó), akkor kilépve onnan igyekszünk a kertben is megvalósítani az otthoni légkört.

Találni itt szabályos buxus ágyásokkal határolt klasszikus kertrész, amit a süllyesztett medence egy kis csobogóval csak még hangulatosabbá varázsol. Hatalmas teraszt különböző méretű buxusokkal dekorálva, veteményeskertet és baromfiudvart abszolút a hely stílusába öltöztetve.

Majd pedig a kedvencem, egy ion oszlopokkal díszített medencés pihenőház, ami olyan akár egy bohó színpadi díszlet, de mégis rendkívül elegánsan uralja a kertet. Már megközelíteni is mesés, ugyanis a medencét tudatosan a háztól távol helyezték el a domb tetejére, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik, miközben a háttérben egy erdő található. Az idevezető magas füves rész természetes hangulattal tölti meg a teret (ellenben a ház körül található szabályos buxus kertekkel), amelyet a pihenőház csak megkoronáz fa oszlopaival, természetes anyagú berendezéseivel és a szabályos kövekkel határolt medencéjével.

Nem állítom, hogy egy ilyen méretű és stílusú kert segítség nélkül is fenn tartható, de érdemes figyelni ezeket a példákat, mert lehet belőlük mit tanulni. Bunny Williams kertjének letisztultsága megnyugtatóan és frissítőleg tud hatni, ahonnan szép számmal lehet ötleteket gyűjteni.



















Forrás: itt és itt

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :