Újság!
Betöltés...

Ház a tónál

Szeretem az egyszerűségükkel elvarázsoló káprázatos kerteket.
Ez a mai meredek rézsűs kert pedig pontosan ilyen.
Egy ideális ház és kert a tónál.


Meredeksége ellenére sikerült több pihenő felületet is kialakítani ezen a kis parti szakaszon
és a tóparthoz vezető zöld gyep is kellemes lankásan simul a tó vízéhez.
Mivel a növény-összeállítás nagyobb részt fűfélékből áll, ezért a kert teljes pompájában nyár elején kezd megmutatkozni, ami természetesen jóval hosszabb őszi kertszezont és szép téli látványt ígér.

Hogy őszinte legyek, ami engem igazán megfogott ebben a kertben, az a rengeteg hatalmas méretű kő látványa, majd azoknak a (szinte) láthatatlanná válása. Jelen esetben a kövek természetesen nem csak dekorációként vannak jelen, hanem a talaj támaszául is szolgálnak. Ezért, hogy tompítsák ezeket a kemény éles vonalakat, bokrosan terebélyesedő növényekkel ültették tele a kertet.

Ez egy tipikus pihenő kert, ahol a legtöbb munkát tavasszal kell elvégezni!
Pihenni szerető kertbarátoknak ajánlott! :)







A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :