Újság!
Betöltés...

Egy talpalatnyi veteményeskert

Egyik este Subbiano-ban szálltunk meg, ahol a reggeli napfényben - házak és parkolók mögött megbújva - egy ragyogó pici kert látványa fogadott.



Szinte minden levél és zöldség csillogott ebben a reggeli napfényben, amelyek csak úgy vonzottak magukhoz. Végül úgy döntöttem, hogy bentről is megnézem ezt a kis zöld szigetet.

 Igazából ez egy nagyon pici és - mivel autóparkoló mellett található - igen nyitott kert. Ám tulajdonosát ez cseppet sem zavarja, mert láthatóan szinte minden talpalatnyi helyet kihasznál a konyhában hasznosítható növények számára. Olyannyira, hogy még az árnyékot adó fa is egy itt megszokott gyümölcstermő növény (olajfa). Az ágyások rendezettsége és a növények sokszínűsége pedig egyszerűen szívderítő látványt nyújtott ebben a reggeli órában.





A magasabbra futó növények sátoros támasztékot kapnak és ettől csak még szerethetőbbé válik ez a kicsi kert.




 
A keskeny ágyás tökéletesen megfelel a különböző saláták termesztéséhez.


 Épp a kertet locsolta a hobbikertész, amikor a fotózásommal megzavartam.



Imádnivaló volt, ahogy ez a sok fajta saláta szabályosan sorakozott a kerítés alatti ágyásban.





Ha tetszett a bejegyzés és szeretnél mindig frissen értesülni róluk, akkor iratkozz fel a blog oldalán vagy a Facebook oldalon a "Követés funkciónál" válaszd a  "Megjelenítés elsőként" lehetőséget.
Köszönöm, ha megosztod az ismerőseiddel.

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :