Újság!
Betöltés...

Formába hozott cipruskák

Amikor életünk első hamvas cipruskáját elültetjük, még nem is gondoljuk, hogy mennyi hasonlóságot fogunk felfedezni a sokak által kedvelt levendulával.


Én elsősorban az illata és a színe miatt szerettem bele. Az illatára akkor derült igazán fény, amikor az ágyásokból kidőlt santolina egy része minden fűnyírásunk alkalmával áldozatul esett. Először mérgelődtem, majd tetszett az egész kertet beborító különleges illatfelhő és végül egy különlegesen egyszerű tapasztalatra tettem szert: A növény külső részén (ahol fűnyíróval rendszeresen lenyírtuk) hétről - hétre csodásan dús ezüstszínű lombot nevelt, míg a másik oldalán teljesen felkopaszodott.

Ez a szárazságot jól tűrő félcserje örökzöld növényként nevelhető kertjeinkben. Metszése - hasonlóan a levendulához - csak a friss hajtásokra vonatkozhatnak. Minél többször metsszük, annál erőteljesebben bebokrosodik!!!

Ezüstös levélszíne izgalmas látványa a nyári és a téli kertnek is. Aranysárga virágai nem túl jelentősek, de nagyon kedvesen pompáznak a világos levelek felett. Kertemben ebből a növényből hoztam létre az ágyás keretet, ami csak akkor mutat igazán jól, ha formára van vágva.

Itt vannak az Ilyen volt és Ilyen lett fotók!



Utána


A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :