Újság!
Betöltés...

Húsvéti tojások az asztalon

Talán már mindenkit elkapott a tojásfestési láz, ami szerintem kifejezetten jó mulatság egy családi hétvégére. Ha idén szívesen kipróbálnál valami teljesen új, de nem túl időigényes kivitelezést, ami ráadásként még az ebédlőasztal dísze is lehet, akkor gyere és válogass most kedvedre.



Ezt a pár ünnepi napot sokan sokféleképpen élik meg, de a festett tojások szinte minden házban megjelennek, mint a húsvéti pillanatok szimbólumai. Mert a tojás nem csak Európában, de Ázsiában is a termékenység, a teremtés és az újászületés szimbóluma. Bár a divattrendek mindig szeretnek megújulni, a piros színnek - amivel hagyományosan a tojásokat festették - mágikus erőt tulajdonítottak, ami nem csak védelmez, de Krisztus vérét is jelképezi.

A most összeválogatott ötleteim között elsősorban könnyed asztaldekorációkat találtok festett vagy virágos kivitelezésben. Bármelyiket érdemes lehet kipróbálni.


















 


 





Képek forrása: itt és itt


A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :