Újság!
Betöltés...

Vasúti talpfákból rendezett kiskert

Sok hátsókertben találni hasonlóan kusza, de mégis nagyon értékes területeket,
amelyek felett végig ott lebeg a kérdés:
Hogyan nézhetne ez ki jobban?
ELŐTTE
Forrás: Do or DIY

Már az első képen látszik, hogy ez egy fontos helyszín a tulajdonosok számára, de az egység hiányzik a képből.
Majd elkezdődött a munka és teljesen átalakult a tér!

Az elülső ágyások alapjait vasúti talpfákkal alakították ki, majd a hátsó magaságyások deszkaborítást kaptak. A fehér, illetve a hátsó részen elhelyezett sötét színű kavicsok jó kontrasztot alkotnak a fű élénk zöldjével, és ez utóbbi a rendezett ágyásoknak köszönhetően egy sokkal értékelhetőbb és látványosabb zöld felületté nőtte ki magát.





UTÁNA


Ha tetszett a bejegyzés, akkor további hasonló kiskert ötleteket itt találhatsz:
Kertmegoldás szűk térben
Városi kert négy évszakra
Egy városi kert emlékekből építve
Kiskert ötletek


A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

7 megjegyzés :

Névtelen írta...

Egyszerű, és mégis nagyon ötletes, mutatós lett! Én is kert átrendezés, kialakítás előtt állok. Hasonló méretű hátsó kerttel, mely kutyamentes övezet, ezért minden lehet ami a csövön kifér. Éppen ezért félek, hogy kicsit túlzásba is viszem. Jó lenne még néhány ötlet! Olyan, ami viszonylag egyszerű, és pénztárcakímélően kivitelezhető :)

Névtelen írta...

Nagyon jól sikerült a kert-rendezés. Én is szeretem a vasúti talpfák felhasználását a kertben, de nem tudom, honnan lehetne beszerezni.

Borbás Ági írta...

A www.talpfa.unas.hu oldalt találtam, mint lehetséges beszerzési forrást. Érdemes az oldalt átböngészni.

Névtelen írta...

Kedves Ági! Nagyon jó a blogod,szép dolgokat válogatsz, nyitja a látószöget. Esetleg konkrét kertalakítási tanácsot is lehet tőled kérni? 3 kisgyerek és egy kutya többé-kevésbé sikeres megszelidítése után a tavasszal valóra szeretném váltani azt az álmomat, hogy egy virágos előkertet varázsoljak a mostani -valljuk meg eléggé lehangoló- "kert" helyébe. A dolog sok szempontból nagy kihívást jelent, és ahogy közeleg a tavasz, egyre jobban azt érzem, hogy elveszek a kínálatban...Esetleg küldhetné valahová neked egy képet az "előtte" állapotról? Kíváncsi lennék a véleményedre... Ha nincs ilyesmire időd, akkor is megköszönöm, ha reagálsz. Üdvözlettel, Dia

Borbás Ági írta...

Nincsen kertészmérnöki végzettségem, de szívesen segítek, ha te is úgy gondolod.
E-mail.: dekoresmentha@gmail.com

Névtelen írta...

Üdv.
Vasúti talpfa, kertépítésre alkalmas állapotban kapható.
Érdeklődni az alábbi email címen lehet: csgabor19@gmail.com

Borbás Ági írta...

Kedves Gábor!
Köszönjük az információt. Remélhetőleg ez sok kertbarátnak hozza meg a kedvét egy hasonló kert kialakításához.