Újság!
Betöltés...

Színes jéggömbök a kertben - Csináld magad! (DIY)

Gondolnád, hogy ezek a színes golyók, formába öntött jégkockák?
Mert végre eljött az ideje, hogy ragyogóan színes jéggömbökkel díszítsük a kerteket. És ez legalább akkora mulatságnak tűnik, mint a hóemberkészítés.

Forrás
Amire szükséged lesz:
  • közepes méretű léggömbök
  • ételszínezék (minél több színben)
  • víz


Első lépésként a lufiba kerüljön pár csepp ételszínezék, majd a léggömb száját rögzítsd a csapra és lassan töltsd fel hidegvízzel, miközben alul folyamatosan hintáztatod az egyenletes szín érdekében. Ha elnyerte a valós gömbformát, akkor kötözd össze a lufi tetejét és tedd ki megfagyni a kertbe.
Még jóval fagypont alatt is hosszú órákat igényel, mire egy ekkora víztömeg teljesen eléri a jégkocka állapotot, ezért némi türelemre is szükséged lesz.

Szóval ilyen munkák esetében fontos szempont a türelem és a megfelelően hideg éjszaka. Ám, ha ez a kettő megadatott, akkor mindenképp érdemes belevágni, mert ahogy a képek is mutatják, a végeredmény gyönyörű. 





Bontáshoz használj kesztyűt, így védve a kezedet!

Forrás

Ha tetszett, akkor olvass bele ezekbe is:


A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :