Újság!
Betöltés...

Pihenőkert a város felett

Ma végre egy olyan kertbe jöhettek el velem, ami egy valódi titkos kertnek is beillene. Mert ki gondolná, hogy - a belvárosban sétálva - ilyen kincsek bújnak meg a magaslatokban, vagy pontosabban a háztetőn.

Tervező: Erberling Miklós

Én személy szerint nagyon megörültem, amikor megkaptam ezeket a fotókat, mert bár nem feltétlen látszik az utcáról, de ez a fotósorozat is azt mutatja, hogy végre nálunk is van igény és lehetőség a zöldebb belvárosi életre.

Egy jól megépített tetőkertnek már az előkészítő fázisa is igen sok apró részletből áll össze, mint például a vízzáró és hőszigetelő anyagok rétegezése. Az ott használható talaj összetétele és a kavicsok súlya sem mellékes az épület statikájának szempontjából. Ezért ha adott számodra egy hasonlóan vízszintes háztető, akkor úgy gondolom, hogy nem célszerű tervezés nélkül belevágni egy hasonló kert megépítésébe.

Ha megfigyelitek a növényeket, akkor az is látszik, hogy az itt található izgalmas összeállítással szinte egész évben színes kertet kaptak a tulajdonosok. A rengeteg fűféle nem csak könnyed formájával, hanem az egész éven át tartó kellemesen nyugtató hangjával is tökéletes hátteret biztosít. A hátsó faterasz pedig egyszerűen minden részletével kikapcsolódásra csábít. Szinte vonzza a szemet és valószínűleg a kert tulajdonosait is.

De most már beszéljenek helyettem a képek.














Képek tulajdonosa: Erberling Miklós


A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :