Újság!
Betöltés...

Kertek, a Föld másik oldalán - Melbourne-i ketverseny

A Melbourne-i kert kiállítások olyan zöld tereket rejtenek, amelyek felett érdemes pár percig elidőzni. Szinte mindegyik versenykert egy külső plusz szobát foglal magába: hol rusztikusan, hol a saját kultúrájukat felhasználva, vagy pedig maximálisan a kényelemre törekedve.


A rendezett terasz, nappali vagy akár kültéri konyha, némely esetben egységet alkot egy hasonlóan rendezett kerttel, vagy pont ellenkezőleg, a dzsungelben egy kis oázist teremtve hozza létre a nyugalmat árasztó pihenő szigetet.
Az első kertben látható - a terasz oszlopaiba lyuggatott - kagylók inspirálta mintákon, rögtön megakadt a szemem. Ez az egyszerű ötlet, annyira különleges hangulatúvá varázsolja az egész teret, hogy nincs is más dekorációra szüksége.
Meglepő módon az a kert nyerte el a tetszésemet, amilyet talán sosem készítenék el magamnak. Ez pedig a hófehér lépcsőteraszos kert lett. Tény, hogy hasonlóan bonyolult teraszötletem volt a régi kertem egy részéhez, de a legmegdöbbentőbb, hogy milyen hatást érhetünk el a növények ritka, szinte foltos beültetésével. Bennem olyan érzést keltenek, mintha mindjárt a tengerhullámai verdesnék ezt a kavicsos, növényekkel alig-alig borított területet.
Következő kertben pedig szinte lebegő sziklalépcsőkön sétálhatunk fel a dombon álló teraszra, miközben a növények itt lágy íveket alkotnak és a sziklák ridegfelületeit burkolják körbe könnyed sziluettjeikkel. 


Bár Ausztrália messze van, mégis úgy gondolom, hogy mi is találhatunk ezekben a kertekben megvalósítható ötleteket.










További info itt

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :